DORDRECHT – FC Dordrecht heeft een gedurfde stap gezet door de rijke kunstgeschiedenis van hun stad als inspiratiebron te gebruiken. Onder de visie ‘Energiek Dordt’ verbindt de club sport, kunst en cultuur op unieke wijze. Ze hebben een derde voetbalshirt gelanceerd dat een eerbetoon is aan de beroemde Dordtse meester, Albert Cuyp. (Foto: Jeffrey Pankow).

Albert Cuyp, ook bekend als “De meester van het gouden licht,” was niet alleen een schilder, maar ook een trotse Dordtenaar. Het derde shirt van FC Dordrecht eert zijn artistieke erfenis door het meest iconische werk van Cuyp, ‘Gezicht op Dordrecht’, op het shirt af te beelden. Dit schilderij toont een schilderachtig uitzicht op de stad rond 1647, gekenmerkt door het kenmerkende “golden hour” licht van Cuyp.

Dit derde shirt is niet alleen een eerbetoon aan de kunstenaar en zijn geboorteplaats, maar ook een kunstwerk op zich. FC Dordrecht brengt kunst en sport op een vernieuwende manier samen, waarbij supporters de kans krijgen om niet alleen de clubkleuren te dragen, maar ook lokale geschiedenis en culturele trots.

Het shirt is verkrijgbaar via een speciale website en in beperkte oplage in de fanshop van de club. FC Dordrecht heeft hiermee een tastbaar stukje Dordtse kunst gecreëerd waarop de rijke geschiedenis van de stad en het talent van Albert Cuyp samenkomen in harmonie.