ZWIJNDRECHT –   Het zal nog tot het eind van dit jaar duren voor alle schade is hersteld die de grote brand veroorzaakte in Winkelcentrum Noord in Zwijndrecht op 4 mei. De ondernemers en eigenaren hebben al veel werk verzet: de meeste bewoners zijn inmiddels weer terug, rook- en waterschade is overal verholpen en zo mogelijk vonden ondernemers tijdelijk een anders plaats in het winkelcentrum. Inmiddels is bovendien bekend geworden dat de bouwvergunning voor de herbouw van de vier uitgebrande winkelpanden is verleend.

De ondernemers hebben de situatie aangegrepen om zich beter te organiseren om samen weer initiatieven te kunnen nemen. De eigenaar van Mamma’s keuken, Pim de Ruiter, heeft hierin het voortouw genomen. “Het is belangrijk dat er weer leven in de brouwerij komt, dat er iets op het winkelcentrum te beleven valt, zodat de klanten hier met plezier naar toe komen. Bovendien moeten we proberen te voorkomen dat het winkelcentrum nog op andere wijze met tegenslag te maken krijgt. Het moet schoon, heel en veilig zijn en blijven.” Samen met de gemeente en de vertegenwoordiger van de voormalige ondernemersvereniging worden nu plannen voorbereid. De gevestigde ondernemers hebben zich hier bijna zonder uitzondering bij aangesloten.

De eerste zichtbare activiteit van de ondernemersvereniging zal plaatsvinden op zaterdag 30 augustus. Het wordt meteen een groot evenement: een braderie met zestig kramen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.