DORDRECHT – Na drie stevige ledenvergaderingen zijn bewoners en schippers van de historische Wolwevershaven er uit. In een drukbezochte ledenvergadering in Amicitia gaven zij vorige week groen licht voor het rapport ‘Visualisatie’, dat binnenkort aan wethouder Burggraaf wordt aangeboden. (Foto: Hans Cornuit)

De bewoners willen dat de gemeente eerst maatregelen neemt om het parkeren voor bewoners goed te regelen, voordat de kaden rond de historische haven worden heringericht. Plannen voor herinrichting zijn er al even en dit jaar stond de aanpak van de kade op de rol. In oktober 2018 was er een eerste gesprek van bewoners met toenmalige wethouder Piet Sleeking. In de plannen van de gemeente werd gesproken over de aanleg van een steiger voor rondvaartschepen. De bewoners waren boos dat ze niet gekend waren in de plannen en wensten dat de historische parel van de binnenstad haar rustieke karakter zou behouden. Sleeking reageerde met: ‘Jullie zijn ook overal tegen’.

Unaniem

Nu ligt er dan een rapport dat de bewoners hebben opgesteld met de 105 leden van de actieve vereniging. Voorzitter Hans Cornuit: “Ruim 80 procent van de omwonenden van de haven is lid van onze vereniging en betaalt contributie. Heel bijzonder dat we nu met deze actieve vereniging een plan hebben geschreven dat unaniem gedragen wordt door de leden. Dat is voor het eerst in Dordrecht. Ik hoop dat wethouder Burggraaf onze voorstellen daarom serieus neemt. Ik verwacht begin volgend jaar het plan aan hem te kunnen overhandigen.”

Lees vandaag meer in Dordt Centraal.