DORDRECHT – De hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht wordt momenteel gesierd door twee prachtige kunstwerken: de sprookjesachtige Pagode en het iconische Efteling Hotel, beide opgebouwd uit respectievelijk 5.300 en 18.000 Legoblokjes. Deze unieke creaties zijn daar te bewonderen tot half februari. Het ziekenhuis is vereerd dat de Vlaams-Deense Legokunstenaar Roeland Van de Walle hun locatie heeft gekozen als onderdeel van een reizende expositie door België en Nederland. (Foto’s: Albert Schweitzer ziekenhuis).

Roeland Van de Walle heeft als doel zoveel mogelijk mensen, vooral kinderen, te laten genieten van zijn indrukwekkende bouwwerken. Het initiatief werd opgepikt door twee enthousiaste medewerkers van het ziekenhuis, longarts Wouter Blox (een Lego- én Eftelingfanaat) en kinderarts Richard Schol (een Legofan). Ze besloten meteen om de kunstwerken tentoon te stellen en er speciale themaweken voor zieke kinderen en hun broertjes en zusjes van te maken.

Daarnaast ontving de kinderafdeling Legosetjes als cadeau van vier Belgische donateurs, en tijdens de kerstperiode organiseert het ziekenhuis speciale middagen waarop kinderen samen met Lego kunnen bouwen. Het ziekenhuis dankt Roeland Van de Walle en alle gulle donateurs voor hun sympathieke schenkingen en hulp.