REGIO – Inwoners van Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht kunnen op oudejaarsavond samen aftellen naar 2024 rond het Drierivierenpunt. Daar is om middernacht een grote vuurwerkshow te bewonderen. Dit jaar mogelijk gemaakt door de drie gemeenten samen. In Dordrecht is het kleurrijke spektakel goed te bekijken vanaf de Merwekade en het Groothoofd. (Archieffoto: Frank Bogers)

De show is een mooi en feestelijk alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk, stellen de gemeenten. Dat mag ook tijdens deze jaarwisseling niet in de binnenstad van Dordrecht en andere vuurwerkvrije zones in de drie gemeenten. Deze zones zijn er bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen, verzorgingshuizen en in de Dordtse Biesbosch. Op de gemeentewebsites en op straat worden de vuurwerkvrije zones aangegeven. Waar Dordrecht eerder alleen opdraaide voor de kosten van de show, rond de 50.000 euro, betalen Zwijndrecht en Papendrecht nu mee. “Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten kunnen we dit jaar een gezamenlijke show aanbieden aan onze inwoners. Op deze manier kan iedere bewoner veilig genieten van goed en mooi vuurwerk. Het is een kans voor iedereen om het feestelijke moment met elkaar te beleven. Ook voor diegene met een minder groot budget”, aldus burgemeester Wouter Kolff. Zijn Zwijndrechtse collega Edo Haan heeft nog een goede reden om naar de show te komen en niet zelf vuurwerk af te steken: “Ieder jaar vallen er veel slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk van consumentenvuurwerk. Ik wil er alles aan doen om dat leed terug te dringen.”

Geen verkoop op 31 december

Voor wie wel zijn eigen vuurwerk wil aanschaffen en afsteken, is het handig om te weten dat de verkoop plaatsvindt op 28, 29 en 30 december. Op zondag 31 december mag er landelijk geen vuurwerk verkocht worden. De gemeente stelt gratis vuurwerkbrillen beschikbaar voor kinderen. Ze zijn af te halen op het stadskantoor en de bibliotheekvestigingen in Centrum, Crabbehof, Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg.

Het team van Dordt Centraal wenst u een mooie en veilige jaarwisseling en alle goeds voor 2024!