DORDRECHT – De afgelopen periode is er veel overlast veroorzaakt bij café Nabi aan de Tesselschadestraat in de wijk Oud-Krispijn in Dordrecht. Burgemeester Wouter Kolff heeft besloten om extra maatregelen op te leggen aan de exploitant. Dit houdt in dat per direct een gecertificeerde beveiliger aanwezig moet zijn bij café Nabi tussen 22:00 uur en sluitingstijd in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Beveiliger
De beveiliger heeft de taak om overlast te voorkomen die wordt veroorzaakt door bezoekers van café Nabi zowel binnen het café als in de directe omgeving van het café. De exploitant heeft op verzoek van de gemeente een deurdranger aangebracht, om te voorkomen dat de voordeur open blijft staan wanneer bezoekers naar buiten of naar binnen lopen. Hierdoor moet wordt voorkomen dat geluid vanuit het café buiten te horen is.

Levendige stad
Burgemeester Kolff onderschrijft het belang van een mix van wonen, werken en vertier in de stad. Echter, dit mag niet leiden tot aantasting van de openbare orde en het milieu, in het bijzonder in een woonwijk.