DORDRECHT – Medewerkers van RTV Dordrecht hebben in december de studio verhuisd van het Leerpark naar de Merwedestraat 80 op de Staart. In dit nieuwe onderkomen van zo’n 170 vierkante meter heeft de lokale omroep nu vijf verschillende ruimten voor de redactie, de montage, het kantoor, een multifunctionele studio en een opslagruimte. De laatste twee zijn nog niet gereed. Directeur Ton van Wijngaarden verwacht dat dat eind januari het geval is. (Foto: Stolk Fotografie).

“Het pand heeft dertig jaar dienst gedaan voor een ander bedrijf”, zegt Van Wijngaarden. “Alles qua elektriciteit was aan elkaar geknoopt. We hebben echt een spaghetti aan kabels in de eerste weken van december verwijderd, om vervolgens zo’n twee kilometer aan nieuwe kabels te trekken. Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december zijn we verhuisd. De programmering is gewoon doorgegaan; we zijn niet uit de lucht geweest met onze zender. We hebben alleen een week geen nieuwe televisieprogramma’s gemaakt en we zullen straks vijf weken geen liveradio hebben kunnen maken. Bedoeling is dat er zaterdag 13 januari weer een uitzending komt van Studio De Witt van Ben Corino. Mogelijk vanuit de studio in Papendrecht.” Als eind januari de multifunctionele studio naar verwachting klaar is, dan heeft deze studio een grote studiotafel, een presentatietafel, waar met vijf gasten opnamen gemaakt kunnen worden, zowel voor audio (podcasts, radio) als voor televisie en video (website en YouTube). Voor de laatste wordt nu ook gewerkt aan goede verlichting en vloer- en wandafwerking.

Streeknieuws

“Door de jaarwisseling hebben we wat vertraging opgelopen bij de levering van de grote studio- en presentatietafel”, vertelt Van Wijngaarden. “Als het straks klaar is, dan hebben we een studio die alles biedt om ook lokale omroepen uit de regio te huisvesten. We verwachten dat we binnen twee maanden bericht krijgen dat de gemeenten in de Drechtsteden met elkaar willen gaan samenwerken en betalen aan een streekomroep. De eerste stap op weg naar zo’n streekomroep zal de samenwerking zijn op het vlak van nieuwsvoorziening. Dit is een eis om in aanmerking te komen voor de landelijke subsidie van het rijk.” Van Wijngaarden is blij dat RTV Dordrecht, dankzij de extra subsidie van de gemeente Dordrecht, NOS-verslaggever Corrado Francke een vast contract

heeft kunnen bieden. Zijn collega van de NOS, Trevyn van Houwelingen, is nog regelmatig inzetbaar als freelancer. “Net als onze ervaren cameraman Fokko van der Straaten. Fijn dat we daarmee kwaliteit in huis hebben weten te houden. De rest van het team zal weer opgebouwd moeten worden, nu de tijdelijke krachten van RTV Rijnmond zijn vertrokken.” Volgens de directeur is het op de nieuwe locatie, waar gratis geparkeerd kan worden, mogelijk om nog te groeien met 80 vierkante meter.