ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is het jaar 2024 begonnen met een positieve score. In 34 wedstrijden werden er maar liefst 19 gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. Het was een weekend vol spannende wedstrijden, waarbij tien van die wedstrijden werden beslist met een verschil van slechts twee doelpunten of minder. ( Foto: Albatros A1 – Fortuna A1 / Hulsman Fotografie)

Helaas was de “wedstrijd van de dag” tussen de hoofdklassers Albatros A1 en Fortuna niet zo spannend, aangezien de Delftse ploeg duidelijk sterker was. Ondanks doelpunten van Femke en Anouk kon Albatros niet opboksen tegen de verdedigende druk en keek het bij rust tegen een 6-13 achterstand aan. Ondanks de steun van het publiek in de tweede helft, kon Albatros het gat nauwelijks verkleinen en eindigde de strijd bij 16-22.

Het vlaggenschip van Albatros wist echter wel te winnen met een overtuigende 16-24 overwinning. Ook het tweede team behaalde een overwinning met 9-21 en blijft ongeslagen koploper in hun klasse.

De jeugdteams deden het ook goed, met overwinningen voor C1, D1, E1 en F1. Vooral F1 leverde een spannende strijd en won nipt met 7-8 bij medekoploper Nieuwerkerk F1.

Bij de senioren- en C-teams vielen opmerkelijk goede uitslagen te noteren, met meerdere teams die 20 doelpunten of meer scoorden. Albatros 10 scoorde zelfs al na zes seconden het eerste doelpunt van de wedstrijd. C2 behaalde hun eerste zaaloverwinning met een 5-1 winst op KCC/CK Kozijnen C1.