ZWIJNDRECHT – Op maandag 29 januari organiseren Staatsbosbeheer en Grondbank GMG een tweede inloopbijeenkomst over het plan voor een landschapswal aan de zuidzijde van het Waalbos Rijsoord. Geïnteresseerden zijn tussen 16.00 en 20.00 uur welkom in Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de Waalweg 9a in Ridderkerk. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Sinds 2014 is het Waalbos, gelegen tussen Zwijndrecht en Ridderkerk, een natuur- en recreatiegebied. Het gebied is in eigendom van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer heeft de wens om aan de zuidkant van het Waalbos de natuur te versterken en afwisselender te maken. Het idee is om dat te doen door het creëren van een landschapswal, waardoor het gebied bovendien beter wordt gescheiden van de naastgelegen spoorlijnen.

Landschapswal
Om een landschapswal te kunnen realiseren, hebben Staatsbosbeheer en Grondbank GMG de handen ineengeslagen. Grondbank GMG is gespecialiseerd in het multifunctioneel toepassen van grond, waarmee de wal gerealiseerd kan worden. Staatsbosbeheer en Grondbank GMG hebben tijdens de eerste inloopbijeenkomst in maart van het afgelopen jaar het concept ontwerp laten zien.
Sinds de vorige inloopbijeenkomst is er weer een aantal stappen gezet. Zo zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd, is er verdere afstemming geweest met verschillende partijen en zijn er overleggen met overheden geweest. Op basis van al die gesprekken is het inrichtingsplan iets gewijzigd. Daarover praten Staatsbosbeheer en Grondbank GMG belangstellenden op 29 januari graag bij. Ook zijn de vergunningsaanvragen bij de verschillende overheden ingediend. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden de vergunningsaanvragen en alle uitgevoerde onderzoeken inzien. En meer te weten komen over het vervolgtraject.

Van harte welkom

De inloopbijeenkomst is in Bezoekerscentrum de IJsvogel aan de Waalweg 9a in Ridderkerk. Parkeren kan op de parkeerplaats van Ross Lovell. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment komen binnenlopen. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Op voorhand al vragen? Neem contact op met Thomas Nusselein van K3 (de moederorganisatie van Grondbank GMG) via 024-3488855 of via t.nusselein@k3.nl.