ZWIJNDRECHT – De korfballers van sv Conventus konden zaterdag geen vuist maken tegen hun tegenstander Korbatjo. Ondanks een betere verdediging dan in hun eerdere ontmoeting, verloren ze van de kampioenskandidaat.

Conventus wist dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen Korbatjo, aangezien hun tegenstander de tweede plaats in het kampioenschap bekleedde, ver voor de thuisploeg. De focus lag in deze wedstrijd meer op spelplezier en minder op het resultaat.

Het team bracht enkele tactische wijzigingen aan in de wedstrijd, wat resulteerde in een iets vaker succesvolle poging om de bal uit de aanval van Korbatjo te halen. Hierdoor liep Korbatjo minder snel uit dan verwacht, maar de achterstand van Conventus bleef gestaag groeien. Ondanks twee afgekeurde doelpunten wist Conventus in de tweede helft meer te scoren dan in de eerste helft. Toch konden ze niet voorkomen dat ze met 9-26 van Korbatjo verloren.