Heb je interesse om je als lokale ondernemer in Dordrecht te vestigen? Dan kunnen we je dat ten harte aanbevelen, want Dordrecht is een bruisende stad met leuke inwoners, mooie architectuur en er is altijd veel te beleven. Maar natuurlijk heeft Dordrecht nog meer te bieden voor de enthousiaste lokale ondernemer.

Goede glasvezelverbinding in Dordrecht

Als lokale ondernemer kun je in deze tijd niet zonder een goede glasvezelverbinding. Je hebt internet nodig om je diensten goed uit te voeren en je wilt storingen en andere problemen voorkomen. Niet in alle plaatsen van Nederland ligt nog een goed netwerk, maar in Dordrecht gelukkig wel. Je kunt er dus gemakkelijk zakelijk internet via SignetBreedband afsluiten.

Een bruisende economie

Wanneer je je als ondernemer in Dordrecht vestigt, en je hebt glasvezel van Signetbreedband, dan maak je gelijk onderdeel uit van een bruisend ondernemersleven. In de eerste plaats is Dordrecht namelijk voorzien van geweldige industrieën. Denk aan de houtindustrie, metaalindustrie en natuurlijk ook de scheepsbouw. In Dordrecht heb je namelijk een groot zeehavengebied met verschillende havens, zoals de Julianahaven, Wilhelminahaven en twee insteekshavens van Malle Gat.

Daarnaast wordt er in Dordrecht ook veel aandacht aan de gezondheidszorg besteed en dat is duidelijk te zien aan Gezondheidspark Dordwijk. Je vindt daar onder meer het Albert Schweitzer Ziekenhuis, de Bloedbank, psychiatrische klinieken en de dienstapotheek Drechtsteden.

De binnenstad van Dordrecht is bijzonder aantrekkelijk

Lijkt het je interessant om een leuke winkel in de binnenstad, zoals de Voorstraat, op te starten? Ook dan kan Dordrecht veel voor je betekenen, aangezien de binnenstad van Dordrecht om meerdere redenen aantrekkelijk is.

In de eerste plaats is de binnenstad autoluw en dat betekent dat er weinig gemotoriseerd verkeer te vinden is.  Dit maakt het voor burgers aantrekkelijker om de binnenstad te bezoeken. Daarnaast zijn er in Dordrecht meerdere dagen in de week markten. Je hebt markten op Sarisgang, Achterom, Statenplein en Dubbeldam. Markten trekken veel mensen aan, en nadat ze hun groentes tegen een scherpe prijs hebben aangekocht zijn ze vast niet te beroerd om nog wat bij jou in de winkel te kopen!

Goede ondersteuning van de gemeente en ondernemersorganisaties

Als ondernemer in Dordrecht kun je wel wat ondersteuning van de politiek en ondernemersorganisaties gebruiken. Bij de gemeente hebben ze verschillende accountmanagers, die werken binnen het team Dordt Onderneemt. Dit team is er voor mensen die hun onderneming in Dordrecht willen vestigen. Ze kunnen je ondersteunen bij lastige vraagstukken.

Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vergunningen, welke netwerkmomenten er allemaal zijn en hoe het economische beleid van Dordrecht eruitziet. Daarnaast heb je in Dordrecht ook ondernemingsverenigingen. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van DOV (Dordrecht Ondernemers Vereniging) of van een platform als WeDo. Dit is goed voor je reputatie en voor het vinden van partners.

(Archieffoto: Stolk Fotografie)