Als stukjesschrijver krijg ik van alles voorgeschoteld om met u mijn (on)genoegen over te delen. Zo ook afgelopen week. Al lang vraag ik me af wanneer gemeenten massaal in opstand komen tegen het Rijk, dat van plan is om vanaf 2026 drie miljard euro op hen te bezuinigen, wat natuurlijk wordt afgewenteld op u en mij. Kan ik me best over opwinden. Of juist blij zijn dat het Rijk weer fors wil investeren in Oud-Krispijn, Wielwijk en Crabbehof, waar zoveel mensen het minder goed hebben dan elders in de stad. Trouwens niet voor het eerst. Is al onderzocht waarom vorige miljoeneninvesteringen deze wijken er niet bovenop hebben geholpen?

Dit soort ‘grote’ thema’s sneeuwden echter onder bij wat ik meemaakte bij mijn eigen cluppie. Ineens wist ik het; ik word misdaadjournalist. Of er nog een lange carrière in zit mag u gerust betwijfelen, als u belooft om mij – of eigenlijk voetbalvereniging GSC/ODS – een handje te helpen. Er is vorige week, in de nacht van dinsdag op woensdag, ingebroken in het clubhuis. Wie ’s nachts over de Groene Zoom reed kon van daar een auto zien staan naast de kantine van de club. Ik begin dus deze Opsporing Verzocht met de vraag; wie weet iets meer van deze auto? Kleur, merk, type, liefst kenteken! Tips graag naar kronkelaar@dordtcentraal.nl.

De inbrekers beukten een schuifpui in en namen niets mee. Ze lieten zelfs iets achter; hun voorhamer. Helaas richtten ze een enorme ravage aan. Tien deuren werden met een koevoet opengebroken, terwijl de sleutels ervan gewoon achter in het gebouw hingen. Met een snijbrander en een kango werd tevergeefs getracht de kluis open te krijgen. Niet dat daar iets in lag, want bij onze club is er nog nauwelijks contant geld en in de winterstop helemaal niets te halen. Welke leeghoofd breekt dan eigenlijk in? Kent u idiote inbrekers? Tips zijn welkom.

Na het opruimen van de chaos werd ontdekt dat een reclamebord verdwenen was. Onder het kopje ‘Het moet niet gekker worden’ publiceerde de club op de eigen kanalen deze minstens zo opmerkelijke gebeurtenis. Die borden wip je met de blote hand simpel uit bevestigingsrails, maar ook hier zijn (misschien wel dezelfde) leeghoofden aan de slag geweest, want de rails waren aan de bovenkant doorgeslepen en onder vernield. Heeft u toevallig iemand zien lopen met twee borden van drie meter lengte, kleur zwart, tekst ‘Villa Weizigt’? Ook die tips graag naar kronkelaar@dordtcentraal.nl. Inbrekers die een voorhamer missen mogen ook mailen.

Thijs