ZWIJNDRECHT – Op een dag waarop de dames- en herenteams van sv Conventus tegen S.V. Twist speelden, lieten de teams zien hoe ze gedurende het seizoen waren gegroeid. Het eerste damesteam had het erg moeilijk tegen de leider in het kampioenschap en verloren nipt, terwijl de heren hun tegenstander wel wisten te verslaan. ( Foto’s: Kees Streefkerk / sv Conventus).

Het eerste damesteam wist dat het tegen Twist lastig zou worden, gezien het feit dat ze de uitwedstrijd eerder met 23 – 15 hadden verloren. Conventus begon de wedstrijd echter sterk. Een solide verdediging gaf de tegenstander weinig kansen om te scoren, wat resulteerde in een intense en spannende wedstrijd. Uiteindelijk trok Twist met 17 – 19 aan het langste eind, maar de wedstrijd toonde wel de enorme groei die het Conventus damesteam gedurende het seizoen had doorgemaakt.

Het eerste herenteam had vooraf tegen Twist betere kansen, aangezien de tegenstander slechts twee plaatsen boven het Zwijndrechtse team stond. De twee eerdere ontmoetingen – zowel binnen als buiten – waren verloren, dus het team was vastberaden op revanche.

Onder leiding van coach Rob Baaijens, die de geblesseerde Rogier van Toorn verving, speelde het team een sterke wedstrijd en liep al snel uit naar een 7 – 4 voorsprong. Twist kwam nog terug tot 9 – 8, maar dankzij een sterke verdediging wist het team de eerste helft af te sluiten met een 13 – 11 voorsprong. In de tweede helft bleven de spelers vechten en wisten ze de voorsprong verder uit te bouwen tot een 27 – 22 overwinning.