DORDRECHT – Vanaf 1 februari geldt een verbod om stil te staan op het Bagijnhof en Korte Breestraat. Dit komt ten goede aan de verkeersveiligheid en uitstraling van de binnenstad, is de redenering. Op een gedeelte van het Bagijnhof gold de regel al langer. Vanaf nu geldt het voor het hele Bagijnhof en de Korte Breestraat, tussen het Bagijnhof en de Korte Breehof, aan de kant met de oneven huisnummers. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Het verbod geldt tussen 11.00 en 24.00 uur, zodat er het grootste gedeelte van de ochtend tijd is om te laden en lossen of iemand direct in- of uit te laten stappen. Na 11.00 uur kan dit op de laad- en losgelegenheid aan de Visstraat of bij de Johan de Wittbrug, bij de Mediamarkt. Eventueel is laden en lossen ook nog mogelijk op de Johan de Wittstraat en aan één zijde van de Korte Breestraat, uiteraard binnen de geldende verkeersregels.

Eerder zijn de gebruikers van de panden in dit gebied geïnformeerd en is het verkeersbesluit kenbaar gemaakt in de openbare bekendmakingen. Een verbod om stil te staan geeft betere mogelijkheden om handhavend op te treden tegen gestalde motorvoertuigen.