Al jaren behoort Toyota tot de populairste automerken in Nederland. Dat is niet voor niets, daar de auto’s van deze producent bekend staan als zeer betrouwbaar, zuinig en voordelig geprijsd. Naast Toyota doen ook Volkswagen en Kia het goed in eigen land. Niet alleen in algemene zin behoren ze tot de populairste automerken. Ook domineerde Toyota in 2023 de lijst met de populairste private lease modellen. Zo blijkt uit het recent gepubliceerde trendrapport van Autonomer. Als het gaat om nieuwe lease auto’s komen drie van de vijf populairste modellen bij de Japanse fabrikant vandaan. In dit artikel zetten we de conclusies uit het trendrapport voor je op een rijtje.

Dit zijn de populairste nieuwe private lease modellen op Autonomer.nl
De top vijf met de populairste nieuwe private lease modellen wordt aangevoerd door de Toyota Aygo X. Het is een compacte stadsauto, die zeer zuinig rijdt. Voor veel huishoudens vormt het de ideale boodschappen- of tweede auto naast een stationwagen. Ook op de tweede plek vinden we een model van Toyota: de Yaris Cross. Naast de Yaris Cross staat ook de Toyata Yaris in deze top vijf, op de vierde plek. De derde plek is ingenomen door de Lynk & Co 01, wat tevens de hoogste nieuwe binnenkomer is van vorig jaar. Op de vijfde plek vinden we de Volkswagen Polo terug. Al jaren behoort de Polo tot de populairste auto’s, ook buiten de top vijf met private lease modellen om.

Lijst met populairste occasions meer divers  
Waar de top vijf met nieuwe private lease modellen gedomineerd wordt door de auto’s van Toyota, geldt dat niet voor de occasions. Hoewel ook deze top vijf wordt aangevoerd door een model van het Japanse merk, de Toyota Aygo, komen de overige vier modellen bij andere autofabrikanten vandaan. Zo staat de Peugeot 108 op de tweede plek. Overigens zijn de Peugeot 108 en Toyota Aygo technisch gezien volledig identiek. Ze komen uit dezelfde fabriek.

Op de derde plek vinden we de Lynk & Co 01, die ook al in de top vijf met nieuwe lease modellen stond. Het model wordt gevolgd door de Hyundai i10, net als de Peugeot 108 en Toyota Aygo, een compacte stadsauto. De lijst wordt compleet gemaakt door de Volkswagen Polo. Eveneens een model dat ook al tot de populairste nieuwe modellen behoorde. Welke van deze lease modellen spreekt jou het meeste aan?