DORDRECHT – Bij Stadsbrasserie/Filmtheater De Witt is op 9 maart het jaarlijkse Oscar-gala, dat voorheen plaatsvond bij The Movies. RC Johan de Witt/Ter Merwe tekent weer voor de organisatie van het evenement, dat filmliefhebbers niet willen missen. Trek je meest stijlvolle outfit uit de kast en wandel via de rode loper naar binnen.

De avond draait volledig om de Oscar-uitreiking, met vertoning van een film die genomineerd is voor een Oscar en grote kans maakt op de prijs. Het programma begint om 20.00 uur. Geheel in Oscar-stijl is er een fotomoment op de rode loper en worden gasten ontvangen met een glas bubbels en muziek. Vervolgens start de film die ingeleid zal worden door Geert ter Steeg, directeur van Filmtheater de Witt.

Afterparty
Na de film volgt een afterparty in de gerenoveerde ambiance van De Witt. Het eerste drankje is inbegrepen bij de prijs en gedurende de avond zijn er heerlijke hapjes. Er is een dansvloer en een DJ die gasten met hits van de jaren 60 tot die van vandaag verleidt in beweging te komen.

Goede doelen
De avond is niet alleen gewijd aan amusement en ontmoetingen, maar ondersteunt ook twee goede doelen met de opbrengst: Stichting Nitzana en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Meer informatie: www.nitzana.nl en jeugdfondssportencultuur.nl. Op de avond zelf worden twee cheques uitgereikt aan deze doelen. Rond middernacht wordt bovendien de mooiste outfit van de avond beloond met een prijs.

Kaarten kosten 40 euro, inclusief welkomstdrankje en hapjes. Info en kaarten: dewittdordrecht.nl.