DORDRECHT – Aan beide kanten van het vernieuwde deel van de Laan der Verenigde Naties, tussen afrit A16 en binnenstad, komt een rij iepen. Deze en komende weken plant aannemer AllGroen ruim honderd bomen, 120 vierkante meter struiken en worden de bermen ingezaaid. Wethouder Rik van der Linden hielp donderdag een handje bij het planten van de eerste boom. (Foto’s: Stolk Fotografie)

 

Naast alle bomen, struiken en planten komt er ook zo’n 7.000 vierkante meter aan gras en gazon. Ruim meer dan een voetbalveld dus (5000 vierkante meter). Door het planten van de bomen aan de wordt de Laan weer een echte laan. Ter hoogte van de bruggen en de Dokweg komen ook bomen en beplanting. De bouwplaats wordt na de werkzaamheden aan de kade heringericht tot rivierpark. Bij de soortenkeuze van de beplanting is goed gekeken naar de bijdrage aan de biodiversiteit. Naast de bomen komen er verschillende struiken en bloemrijke grassen.

 

Dokkade

De laatste werkzaamheden tussen de Weeskinderendijk en de Dokweg worden uitgevoerd. Er wordt nieuwe riolering, asfalt en stoepranden aangebracht. Nog voor de zomer worden de werkzaamheden aan de rijweg, het fiets- en voetpad langs de Laan der Verenigde Naties afgerond. Tot en met de zomer wordt er ook gewerkt aan de Dokkade. De stalen, houten en gemetselde kades tussen de wachtlocatie scheepvaart bij Rijkswaterstaat en de woningen aan de Dokweg worden hersteld of vervangen. Ook wordt het rivierpark aangelegd en wordt het gras ingezaaid als de werkzaamheden klaar zijn.