ZWIJNDRECHT – Het eerste team van Albatros blijft op koers voor de titel in de 1e klasse. Ook de derde uitdager in deze poule kon het de thuisclub niet al te moeilijk maken. Phoenix uit Zoetermeer nam nog wel een 0-2 voorsprong, maar Albatros zette de zaken in de eerste helft al recht. Bij rust leidde de thuisploeg met 10-5. In de tweede helft werd er eigenlijk slecht met de geboden ruimte omgegaan en was het rendement veel te laag, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Onder het toeziend oog van de vele zon genietende toeschouwers en de nieuwe mascotte genaamd Albie won de ploeg van Ed van der Steen met 18-14. De steeds actiever wordende supportersvereniging Red Wings had speciaal voor Albie een kraamfeestje met beschuit met muisjes georganiseerd. (Foto: Albatros had afgelopen zaterdag het kraamfeest van mascotte Albie)

Op zaterdag 11 mei waren er opvallend weinig wedstrijden, doordat veel wedstrijden werden verplaatst. Op het thuisveld in Zwijndrecht behaalden E1, E5, B3 en het 8e overwinningen. E1 leverde met Oranje Wit een spannende strijd die nipt in het voordeel van Albatros eindigde: 9-8. E5 had helemaal geen moeite met Kinderdijk E4 en won met maar liefst 24-1. B3 startte niet scherp tegen Juliana B1 en kwam op een 0-4 achterstand. Bij rust was de stand weer gelijkgetrokken (5-5) en ook in de tweede helft gaven de ploegen elkaar niet veel toe. Uiteindelijk was de rake vrije bal van Isa beslissend en won de ploeg van Kim en Lotte met 11-10. Het 8e won in de afgelopen week twee keer; Vitesse 7 werd woensdag met 13-18 verslagen en zaterdag werd RWA 5 met 23-12 geklopt.

Op sportcomplex Develstein waren er helaas nederlagen voor S2, S4, S6, S10, A2, A4 en B1. Het 2e hield TOP (A) 2 lange tijd in het vizier maar moest in de slotfase capituleren: 13-16. Ook S4 trof een efficiëntere tegenstander in KCR 4 en verloor met 13-18. B1 kreeg een lesje afronden van het sterke Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 en verloor met 15-32. Positief voor de ploeg van Eddo en Kees waren de vele doelpunten van Noa en het scorende herstel in de tweede helft na de 3-17 ruststand.

Op vreemde bodem waren er overwinningen voor senioren 3, senioren 11, E4 en F4. Het 3e won afgetekend met 6-17 van DVS ’69 2 en kan a.s. donderdagavond al een grote stap voor de titel zetten in de verplaatste wedstrijd tegen Oranje Wit 4. Met de gelijke spelen van senioren 9 en F3 erbij opgeteld, werd het zaterdag op sportief vlak een middelmatige dag. Qua sfeer en temperatuur werd er echter hoog gescoord, want het was behoorlijk druk en heel gezellig op het zonovergoten veld.