KINDERDIJK – Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zet zich in voor het behoud en onderhoud van de negentien historische molens en voor een optimale ervaring voor de bezoekers die deze unieke plek in Nederland komen ontdekken. Om het team van gepassioneerde vrijwilligers uit te breiden, worden binnenkort twee open dagen georganiseerd. ( Foto: Arie Kieviet)

De vrijwilligers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor veel van de bezoekers. Zou jij ook graag deel willen uitmaken van dit gezellige en hechte team bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de open dagen op dinsdag 28 mei van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag 1 juni van 10.00 tot 12.00 uur.

Rondvaartboot

Tijdens de open dag krijgen geïnteresseerden de gelegenheid om meer te weten te komen over de diverse vrijwilligersfuncties binnen het Werelderfgoed. Ook stappen ze samen met de vrijwilligerscoördinator aan boord van de rondvaartboot. Zo kunnen ze het mooie gebied verder verkennen. Van gids tot schipper en van klusser tot host, er is altijd een passende rol te vinden.

Nieuwe mensen

Als vrijwilliger bij de molens van Kinderdijk ontdek je hoe het is om actief bezig te zijn in de buitenlucht, terwijl je bezoekers van over de hele wereld spreekt en ontmoet. Daarnaast is de samenwerking met de andere vrijwilligers een leuke manier om je eigen kring uit te breiden. Veel van de vrijwilligers willen voor geen goud meer weg.

Kijk voor meer informatie over de open dag en het aanmeldformulier op www.kinderdijk.nl/opendag.