DORDRECHT – Eind juni gaat de pabo van Hogeschool Inholland, locatie Dordrecht, verhuizen naar het Kopgebouw op het Leerpark. De huidige locatie aan het Achterom voldoet niet meer aan de hedendaagse onderwijswensen, meldt de hogeschool. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

In het Kopgebouw is de Dordrecht Academy, een samenwerkingsverband tussen vier hogescholen, gevestigd. Veel ruimte in het vorig jaar maart opgeleverde gebouw stond nog leeg, dus de verhuizing van de pabo, die de vijfde etage gaat huren, is zeer welkom. Er vinden eerst nog wel wat verbouwingen plaats deze zomer. ‘Alle voorzieningen zijn dan op één verdieping samengebracht en de gelaagdheid is verdwenen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oude situatie, waar de lokalen over vijf verdiepingen verspreid zijn. Verder is de locatie goed met het ov bereikbaar en er is een supermarkt in de buurt. Ook kunnen studenten in de kantine van het Da Vinci College, naast het Kopgebouw, een broodje halen’, aldus Inholland.

De pabo-etage beschikt straks over zes klaslokalen en één grote, multifunctionele gemeenschappelijke ruimte. Deze dient als studie- en ontmoetingsplek waar studenten kunnen samenwerken en ontspannen. Collega’s hebben de afgelopen periode actief meegedacht over de inrichting van de locatie.