ZWIJNDRECHT – De kampioenenkoorts bij de korfballers van Albatros is gestegen, er waren op zaterdag 1 juni verwachte en onverwachte kampioenen, maar helaas waren er ook teleurstellingen en moesten er feestjes uitgesteld worden. (Foto’s: de kampioenen senioren 11 en A1 )

We beginnen natuurlijk met het positieve nieuws, de kampioenschappen van senioren 8, 10, 11, A1, E5 en F4 en het lijfsbehoud van het 2e! A1 won in Alphen a.d. Rijn met 9-14 van Tempo A1, werd daarmee kampioen in de degradatiepoule Hoofdklasse en verzekerde zich van weer een jaar Hoofdklasse. Volgende week de laatste wedstrijd voor het team van Pieter en Timon en op woensdag 12 juni wacht nog de bekerfinale tegen de A1 van Maassluis.

Albatros 11 won de wedstrijd tegen Keep Fit ’70 4 met 12-6 en kon de bloemen in ontvangst nemen. Een pluim op de hoed van de jonge ploeg die met nog één wedstrijd te spelen al onbereikbaar is voor de concurrenten.

Nog niet gehuldigd maar al wel kampioen zijn senioren 8, senioren 10, E5 en F4. Het 8e won ruim met 11-20 bij Merwede/Multiplaat en het 10e versloeg na een ruime achterstand DeetosSnel met 12-10 en zal woensdag de welverdiende taart gaan oppeuzelen. E5 versloeg Korbatjo E3 met 13-7 en F4 ging twee punten ophalen in Papendrecht en ook zij zullen volgende week hun feestje gaan vieren.

 

Het 2e seniorenteam speelde in Oost-Souburg voor lijfsbehoud in de reserve hoofdklasse. Fortis 2 werd met 12-13 geklopt na een 5-6 ruststand waardoor de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse er niet meer toedoet.

Het kampioensfeestje van F1 moet uitgesteld worden, want de spectaculaire wedstrijd tegen concurrent Nieuwerkerk werd verloren. De goed leidende scheidsrechter Sanne van der Biezen floot af bij een 17-18 eindstand. F1 moet de laatste wedstrijd tegen KVS winnen om de bloemen in ontvangst te mogen nemen.

 

D1 maakte het zichzelf zaterdag erg lastig door met name in de eerste helft niet goed met de kansen om te springen. Uitdager PKC/Vertom bleef lange tijd op voorsprong, maar de Albatrosdames hadden net op tijd het vizier op scherp en trokken de winst over de streep. Door de 9-8 winst kan Albatros a.s. zaterdag in de uitwedstrijd bij HKC in Hardinxveld de titel en een plaats in de play-offs veiligstellen.

 

Opnieuw een zeperd voor het vlaggenschip dat met 10-9 aan het kortste eind trok in de uitwedstrijd bij DES in Delft. A.s. zaterdag kan bij winst op ODO de titel binnengehaald worden, maar dan zal de ploeg van Ed van der Steen toch wel uit een ander vaatje moeten tappen. Er zijn nog titelaspiraties voor maar liefst zeven andere Albatrosteams, namelijk senioren 9, A3, D4, D5, E1, E3 en E6. Als alle feestjes gevierd gaan worden wordt het een dure maand voor de penningmeester!

 

Opmerkelijk was dat alle D-teams op zaterdag 1 juni tot winst kwamen en dat bij de B- en C-teams alleen C1 won. Bij de wedstrijd van B2 was het afscheid van Margreet de Bondt wel een opmerkelijk feitje. Na zo’n 45 jaar training geven bergt het Albatrosicoon de korfbaloefeningen op en daarom overhandigde Robin Verwoert haar een bos bloemen en sprak de dank uit voor alle jaren inzet. De hoogste uitslag kwam op naam van E1 dat HKC/Creon Kozijnen met 24-4 declasseerde. Op veld 1 werden tussen 11.00 uur en 13.30 uur wedstrijden van de G-competitie gespeeld. De thuisploeg won met 1-0 van Velocitas maar verloor met 4-2 van Dijkvogels.