DORDRECHT – Ongeveer zevenhonderd amateurkunstenaars streken zaterdag neer op één van de vijf podia in de Dordtse binnenstad. Zij lieten het publiek kennismaken met de Dordtse amateurkunstverenigingen en maakten er, samen met het publiek, een mooi feest van. Het was daarmee een geslaagde derde editie van Cultuur op de Hoek. (Foto: Danny van der Weck)

 

Om 11.00 uur opende wethouder Rik van der Linden het festival op het Scheffersplein en daarna kon het publiek genieten van optredens van Timbres Divers, Phil Young, JD’s BigBand, Werelddansvereniging Machar, Concertband Prins Willem van Oranje en De Donuts. Op de Visbrug speelden het Dordrechts Philharmonisch Orkest, Jong Jubal, Orchest Vereeniging Dordrecht, Drechtstad Muziekvereniging en Spotlight Orchestra. Jubal, DansOrkestDordrecht en Drumfanfare KNA, waren te horen en te zien op het Vrieseplein. In de Kunstkerk was er een gevarieerd programma met theater van Inter Amicos en koren Soulshine, VHA Mass Choir, Orpheus Ensemble en Merwe’s Oratorium Vereniging. Voor het eerst stonden er ook koren op het podium van de Trinitatiskapel: Vocal Group Courage, Vocal Group Different Voices, Vocal Group Route Sixteen, Vrouwenkoor La Confiance en het Toonkunstkoor.

 

Expositie en Multi Painting
De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een tentoonstelling in de bibliotheek (die je nog steeds kunt bezoeken) en leerden bezoekers hoe je mooie foto’s met je mobiel kunt maken. Leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 maakten samen met voorbijgangers een aantal grote schilderijen.

 

Cultuurindordrecht.nl

Festival Cultuur op de Hoek is een initiatief van de Gemeente Dordrecht om de Dordtse amateurkunstverenigingen een ‘podium’ te geven. Het Projectbureau van ToBe organiseerde het festival. Meer weten over cultuur in Dordrecht? Check dan de nieuwe website www.cultuurindordrecht.nl