DORDRECHT – In de Sportboulevard Dordrecht vond afgelopen zaterdag een waterpolotoernooi voor  F-jes plaats, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging MNC Dordrecht. Het jaarlijkse toernooi is bedoeld om de allerjongste waterpoloërs uit Dordrecht en omstreken de nodige wedstrijdervaring op te laten doen.

Naast MNC namen zeven verenigingen uit de regio deel aan het toernooi: de Devel, ZVS-AXEA, ZZVS, SCOM, De Kempvis, ZPB en de Linge/PCG, met in totaal achttien teams. Voor de allerjongsten (tot 7 jaar) waren er twee ‘looppolo-velden’, met ondiep water. Ook waren er twee velden met diep water voor de wat oudere kinderen (8 tot en met 10 jaar). Het ging er vaak fanatiek aan toe. Maar er was vooral ook veel plezier onder de ballende meisjes en jongens. Het toernooi werd weer mogelijk gemaakt dankzij vele vrijwilligers in de vorm van scheidsrechters, veldop- en afbouwers en barpersoneel.

Naast het waterpolo verzorgt MNC Dordrecht ook wedstrijdzwemmen en leszwemmen. Voor meer informatie over de activiteiten van MNC Dordrecht of een proeftraining bij deze club kan contact worden opgenomen via secretaris@MNCDordrecht.nl