Wil je je volgende actie, evenement of promotie wat extra flair geven? Waarom zou je geen stickers gebruiken om je boodschap over te brengen? Stickers zijn een geweldige manier om aandacht te trekken. Een ander voordeel is dat je je stickers kunt personaliseren, zodat ze perfect passen bij jouw unieke stijl en doel. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van stickers. 

Gepersonaliseerde stickers in de vorm van hartjes

In 2022 was er in Dordrecht een leuke Valentijnsactie waarvoor stickers zijn gebruikt. Van vrijdag 11 tot en met maandag 14 februari kon je een zogenaamde ‘liefdesroute’ lopen. Met stickers in de vorm van hartjes was er een romantische wandeling door de binnenstad uitgezet. Tijdens die route kwam je langs allerlei eettentjes, winkels en andere leuke plekken. De route was ook te bekijken via een website en door de QR-code op de hartjesstickers op de grond scannen kwam je direct op die site. Zo’n leuke actie als deze trekt de aandacht en voor de restaurants en winkels aan de route levert het extra klanten op. 

Waarom stickers personaliseren?

Stickers zijn veel meer dan alleen plakkerige etiketten. Ze zijn een krachtige marketingtool  waarmee je een blijvende indruk kunt maken. Je kunt daarmee je onderscheiden van de concurrentie. Je kunt stickers personaliseren voor meerdere doeleinden: 

  • Je merkbekendheid vergroten. 
  • Klantenbinding opbouwen.
  • Acties en evenementen promoten. 

De drie voordelen van stickers

Door je bedrijfslogo, slogan of contactgegevens op stickers te plaatsen en ze uit te delen op evenementen of aan klanten, creëer je een visueel herkenbare merkidentiteit. Stickers kunnen ook fungeren als beloningen of cadeautjes voor je trouwe klanten. Geef ze bijvoorbeeld speciale kortingsstickers die ze kunnen verzamelen en inruilen voor korting op hun volgende aankoop. Op die manier creëer je niet alleen een positieve ervaring, maar stimuleer je ook herhaalbezoeken en mond-tot-mondreclame. Ben je van plan om een speciale actie, lancering of evenement te organiseren? Stickers kunnen dienen als effectieve promotiematerialen. Plak ze op winkelruiten, verpakkingen of geef ze weg op beurzen. Op die manier trek je de aandacht van potentiële klanten en creëer je buzz rondom je activiteiten.

Stickers personaliseren: hoe werkt dat?

Stickers personaliseren is eenvoudig en vereist geen technische vaardigheden. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

  • Kies het juiste formaat en vorm.
  • Kies het materiaal en de lijmsoort.
  • Ontwerp je sticker. 
  • Plaats je bestelling. 

Een bedrijf waar je zelf stickers kunt personaliseren is Sticker.nl. Dit Almelose bedrijf bestaat al ruim 24 jaar en is dé specialist op gebied van stickers.

De vorm en maat van je stickers bepalen 

Als je stickers wil maken, moet je beslissen welk formaat en welke vorm het beste passen bij jouw boodschap en design. Wil je ronde stickers? Of juist vierkante? Of wil je iets unieks zoals een eigen ontworpen vorm (vrije vorm stickers)? Houd er wel rekening mee dat een eigen gekozen vorm vaak iets duurder is dan een standaardvorm. Zo kosten bij Sticker.nl 500 ronde stickers met een doorsnee van 95 millimeter op wit vinyl 103,75 ex. btw. * Stickers met een eigen gekozen vorm in dezelfde maat en met hetzelfde materiaal kosten 197,20 euro ex. btw.* Daarnaast is het bij Sticker.nl zo dat standaardmaten ook goedkoper zijn dan een zelfgekozen formaat. Zo zijn 500 ronde stickers met een doorsnee van 95 millimeter goedkoper dan ronde stickers met een doorsnee van 94 millimeter, omdat 95 millimeter een standaardmaat is bij ronde stickers. Het loont dus om prijzen te vergelijken.  

Het materiaal en de lijmsoort bepalen

Afhankelijk van waar je de stickers wil opplakken, moet je het juiste materiaal en de juiste lijmsoort selecteren. Wil je stickers voor binnen of buiten? Moeten ze waterbestendig zijn? Of moeten ze gemakkelijk verwijderbaar zijn zonder sporen achter te laten? Denk goed na over deze aspecten voordat je een keuze maakt. Sticker.nl heeft een uitgebreid assortiment waaruit je kunt kiezen. 

Het ontwerp van je stickers personaliseren

Nu komt het leuke gedeelte: het ontwerpen van je sticker! Gebruik je (bedrijfs)logo, kies een opvallende kleurenpalet en selecteer een duidelijk leesbaar lettertype. Zorg ervoor dat je boodschap in een oogopslag overkomt en vermijd te veel tekst of visuele rommel. Als je tevreden bent met het ontwerp, is het tijd om je bestelling te plaatsen. Beschik je niet over de juiste grafische programma’s om een ontwerp te maken, dan kun je bij Sticker.nl ook gebruik maken van hun gratis ontwerpmodule op de website. 

Sticker.nl is hét adres voor al je stickers

Stickers personaliseren is een geweldige manier om je boodschap op een leuke en creatieve manier over te brengen. Of je nu je merkbekendheid wilt vergroten, klantenbinding wilt opbouwen of acties en evenementen wilt promoten, gepersonaliseerde stickers kunnen je hierbij helpen. Sticker.nl heeft een uitgebreid aanbod qua materialen en andere mogelijkheden. Ook kun je bij hen stickers kopen in allerlei vormen. Naast rechthoekige, vierkante, ovale en ronde stickers hebben ze vrije vorm stickers. Dan kun je de vorm helemaal zelf bepalen met een snijlijn in je bestand. 

*Prijzen kunnen veranderen. De prijs die op de website van Sticker.nl wordt aangegeven op het bestelformulier zijn altijd leidend.