DORDRECHT – De Voedselbank Dordrecht heeft donderdagmiddag een nieuwe bus officieel in gebruik genomen. Wethouder Peter Heijkoop overhandigde de sleutels aan Luc Theuwis één van de vrijwillige chauffeurs. De bus is door de gemeente Dordrecht en tal van Dordtse bedrijven gesponsord. (Foto: Wim Zandee)

Heijkoop noemde de chauffeurs ‘de helden van de bus’. Zij rijden dagelijks vanaf half acht langs supermarkten en andere leveranciers om levensmiddelen op te halen. ’s Middags brengen ze voedselpakketten naar de uitdeelpunten. Behalve deze transportbus beschikt de Voedselbank over een koelbus, waarin verse producten veilig kunnen worden vervoerd. De nieuwe wagen rijdt op biodiesel (HVO) en is dus milieuvriendelijker.

Wethouder Peter Heijkoop: “Het is de voedselbank gelukt om met diverse donaties en een bijdrage van de gemeente een nieuwe transportbus aan te schaffen. De volgende stap is het nieuwe winkelconcept eind dit jaar, waar mensen net als in de supermarkt hun eigen boodschappen kunnen uitkiezen. Ik heb heel veel respect en waardering voor wat de voedselbank en haar vrijwilligers voor Dordtenaren in armoede betekenen.”

De Voedselbank verhuist eind van dit jaar van de Provincialeweg naar de Edisonstraat. Het pand daar moet nog grondig worden verbouwd. Tijdens een korte rondleiding kreeg de wethouder een impressie van wat er allemaal nog moet gebeuren. Voor de verbouwing is een fundraisingactie begonnen. Bedrijven kunnen een aantal vierkante meters verbouwing voor hun rekening nemen. Meedoen aan de actie kan via voedselbankdordrechtverhuist.nl. Momenteel maken er ongeveer 350 gezinnen in Dordrecht gebruik van de voedselbank.