DORDRECHT – Langzaam maar zeker kleurt Dordrecht steeds geler en dat heeft alles te maken met de Tour de France Femmes avec Zwift. Een boot vol knalgele fietsen vaart donderdagmorgen door de Spuihaven.

De gele fietsen worden op afstand van elkaar in het water geplaatst. Daarvoor worden palen in het water geslagen waar twee monteurs een fiets op monteren. Met tiewraps wordt het voor- en achterwiel vastgezet. De mannen in de boot verzekerden lachend dat de fiets ook goed op slot staat. Alle fietsen in de haven staan met het stuur in de richting van de Grote Kerk.

Tour de France Femmes avec Zwift 2024

Rotterdam, Den Haag en Dordrecht zijn gaststeden voor de eerste buitenlandse start van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. De tour begint met de eerste etappe in Rotterdam en eindigt in Den Haag. De tweede etappe is 13 augustus in Dordrecht en eindigt in Rotterdam.

Start Energieplein

In Dordrecht start de tour op dinsdag 13 augustus om 9.50 uur op het Energieplein. Voorafgaand is er een presentatie van de deelnemers. Je kunt dan de wielerdames van dichtbij zien op het podium en ook de startbussen zijn te bewonderen. De route gaat onder meer via de Noordendijk,  Torenstraat en Wijnstraat naar de Oranjelaan. Dan gaat het de N3 op, richting Papendrecht en door de Alblasserwaard. Na 67 kilometer is de finish in Rotterdam waar in de middag nog een individuele tijdrit is.