DORDRECHT – De groep SHE brengt woensdag spektakel naar Dordrecht met een parade en een optreden. (Foto: Marijke Kodden)

De bijzondere groep SHE brengt woensdag 31 juli een bezoek aan Dordrecht. Volgens cultureel centrum DOOR belooft het een spektakel te worden. Zo is er een parade naar Chemours, waar vanaf een boot liederen worden gezongen. Ook is er een optreden bij DOOR. SHE is een samenwerking tussen inheemse volkeren: muzikanten, kunstenaars en pioneers. Vanuit haar betrokkenheid bij de natuur en in het bijzonder water, voert SHE op 31 juli een vreugdevolle actie. Om 14.30 uur loopt de groep vanuit DOOR in parade naar de rivier, waar zij op een boot stapt en vanaf het water voor Chemours liederen zal zingen. Dat doet ze, omdat deze fabriek het water vervuilt en de omwonenden in gevaar brengt, zo zegt DOOR.

‘s Avonds om 20.00 uur treedt SHE op bij DOOR. Bezoekers kunnen een avond vol muziek, verhalen en rituelen verwachten. Het wordt een spektakel ter ere van aarde, water, vuur en lucht, waarbij SHE feiten en verhalen deelt die schokkend kunnen zijn, maar waarvan zij vindt dat die verteld moeten worden. Op een krachtige, maar luchtige manier komen kolonisatie, vrouwenmoord, vergiftiging van de planeet, oorlog en overconsumptie aan de orde, door kunst en cultuur. Het wordt evenwel een avond vol hoop en verbondenheid. Eerder heeft SHE onder meer opgetreden op straat, in theaters, muziekpodia en festivals over de hele wereld.

SHE is een samenwerking van SnowApple en Ruigoord. DOOR bevindt zich aan de Munt 5. Kaartjes voor de avond kosten 15 euro en zijn te bestellen via Snowappel. Klik daarvoor hier.