DORDRECHT – Weizigt heeft woensdag haar 100.000e bezoeker van 2024 mogen verwelkomen. De nietsvermoedende bezoekers werden bij het ganzenverblijf verrast door wethouder Tanja de Jonge met bos bloemen én felicitaties. (Foto: Weizigt)

Anja Keizer, haar man Frans en kleinkinderen Jack (5) en James (3) gaan heel vaak naar kinderboerderijen in de regio, maar de Stadsboerderij van Weizigt is favoriet. Anja en Frans wonen in Dordrecht, de jongens in Sliedrecht. Jack en James vinden vooral het Aquarama leuk. Daar leer je van alles over water en kun je zelf een kijkje nemen onder water. De jongens vinden vooral alle knopjes waar je op kunt drukken leuk en de telefoons waarmee je kunt luisteren naar de verhalen. Natuurlijk moet er altijd even gekeken worden naar het drolletje in de wc. Ze zijn ook grote fans van Freek Vonk. Verder vinden ze de pauwen de leukste dieren van de Stadsboerderij.

Digitale tellers

Het terrein van Weizigt heeft twee ingangen. Met behulp van digitale sensoren wordt bijgehouden hoeveel bezoekers het terrein betreden. Deze aantallen worden met 4 procent gecorrigeerd, zodat eigen medewerkers en leveranciers niet worden meegeteld. Zowel recreatieve bezoekers als scholen die lessen en activiteiten hebben gevolgd bij Weizigt worden meegeteld. In 2023 bezochten in totaal 162.305 bezoekers Weizigt.

Elke dag open

Weizigt ligt midden in Dordrecht en is bijna elke dag open van 09.00 tot 17.00 uur. Op het mooie terrein is van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld knuffelen met de dieren van de Stadsboerderij. Of rondwandelen in de prachtige Tuinen en Klimaatkas, waar je kunt genieten van al het groen en de rust, middenin de stad. In en om de Bijenstal leer je alles over het boeiende leven van bijen en andere bestuivers en in het Aquarama neem je een kijkje onder water.

Meer info vind je op www.weizigt.nl.