DORDRECHT – Om het mogelijk te maken woningen te bouwen in de Middenzone van het Gezondheidspark was het nodig om geluidschermen te plaatsen langs rijksweg N3. In september vorig jaar startten de werkzaamheden hiervoor. Voor de zomer was het grootste deel van de geluidsschermen geplaatst. Op dit moment wordt gewerkt aan de laatste delen zoals de plaatsing van bijzondere schermen op viaducten. (Foto’s: Stolk Fotografie)

 

Deze geluidsschermen zijn meer doorzichtig maar hebben wel bolletjes waardoor er afbeeldingen zichtbaar zijn. Bij de Overkampweg zijn de eerste bijzondere schermen geplaatst, naar een ontwerp van JAM* architecten. De afbeeldingen op deze schermen gaan over water en sport. Hier zijn onder meer een waterpoloër en een schaatser afgebeeld. In april of mei volgen bij de Galileïlaan schermen rond het thema scheepsbouw. Met het plaatsen van deze schermen rondt de gemeente de bouw van de geluidsschermen langs de N3 bij het Gezondheidspark af.

De bijzondere geluidsschermen komen ook bij Amstelwijck. Daar betrekt de gemeente de bewoners van de wijk en de stad bij de keuze van het ontwerp. Het thema voor de schermen daar wordt groen, blauw & natuur.

 

 

 

Populieren blijven

Langs de N3 staat ter hoogte van het Gezondheidspark een rij grote Italiaanse populieren. Deze bomen blijven staan, op één na. Een stuk of vijf populieren staan eigenlijk in de weg voor het werk aan de nieuwe geluidsschermen. De aannemer neemt speciale maatregelen om deze bomen en hun wortelpakket te beschermen. De bomen zullen geen schade ondervinden. Na afloop van de werkzaamheden plant de gemeente voor de gekapte populier een nieuw exemplaar.