DORDRECHT – Op 14 juli 2024 bestond Sporting Delta 25 jaar. Het jubileum werd afgelopen zaterdag groots gevierd. De hele dag waren er activiteiten, afgesloten met een knalfeest met liveband in de sporthal. Het Dordtse bedrijf SKYFLY zorgde voor de aankleding en muziek.  (Foto: Deltanaer is een initiatief van Sporting Delta-leden Pim Schotman, Edwin van Rijswijk, Patrick van der Lijke en Andy Bron)

Sporting Delta, ontstaan uit een korfbalfusie tussen DKV, Quick en TOV, is op het eiland van Dordrecht een voorbeeld van een geslaagde fusie. Waar ooit elf Dordtse korfbalclubs tegen elkaar streden, zijn er ruim 25 jaar later nog maar vier over. Sporting Delta resideert in Dubbeldam en is met een eigen sporthal middenin een wijk aantrekkelijk te noemen. Dat zien ook de nieuwe leden, want het ledenaantal groeit.

Deltanaer

Omdat de club 25 jaar bestaat, zijn enkele leden met een initiatief gestart om een uniek jubileumbier te brouwen. De initiatiefnemers Andy Bron, Pim Schotman, Patrick van der Lijke en Edwin van Rijswijk (ook wel de Rode Jasjes genoemd binnen de club) bezochten eerder dit jaar Brouwerij De Toekomst in Fijnaart en stelden het recept samen. De uitkomst was een 7% Tripel bier, verwijzend naar de drie korfbalverenigingen die 25 jaar geleden samen zijn gegaan. Het bier kreeg de naam Deltanaer mee. “Ontzettend gaaf dat dit is gelukt”, zegt Edwin van Rijswijk. “Dankzij vele enthousiaste sponsors hebben we 500 liter Deltanaer laten brouwen. Sinds april is het in onze kantine op fles te koop. Voor de club is het 100 procent winst. Omdat het nog niet bestond, was het voor ons ook spannend, maar gelukkig is Deltanaer super goed ontvangen. De smaak is kruidig met een klein bittertje aan einde. Het is een speciaalbier waar je gewoon van moet genieten.” Omdat het bier beter uitkomt in een goed glas bestelden de mannen er ook bierglazen bij. “In no-time verkochten we enorm veel pakketten, inclusief Deltanaer-glas”, zegt Pim Schotman, die op het idee kwam om iets rondom het jubileum te doen. “Ook met Vaderdag verkochten we pakketten. In combinatie met het glas heb je iets wat nergens anders te koop is. Het is een unieke smaak, maar met passie gebrouwen.”