DORDRECHT – Een dag waarop bewoners elkaar ontmoeten, nieuwe mensen en organisaties leren kennen én het cultuuraanbod in hun buurt ontdekken. Dat is het nieuwe Krispijn Festijn op zaterdag 14 september. Jong en oud is welkom op dit feestelijke familiefestival in het Weizigtpark. (Foto: Mark Isarin)

 

Van 12.00 tot 20.00 uur barst het tegenover Aquarama in het Dordtse park van de activiteiten. Bezoekers kunnen workshops volgen en genieten van optredens op het gebied van muziek, dans, spel, sport, natuur en cultuur. En natuurlijk is er ruimte om te kletsen met je buurtgenoten onder het genot van iets lekkers te eten en drinken.

Optredens zijn er van lokaal talent zoals de Dordtse Diamanten, Iconic Brassband, Leo en Kinga Schellinger, Spotlight Orchestra, ToBe-dj’s uit de wijk én Shirley Adney. Er zijn kinderactiviteiten (0-12 jaar), er is een pubquiz door de Wijkraad, een silent disco en karaoke.

 

Ontmoeten en ontdekken staan deze dag centraal. Krispijn Festijn is een gratis evenement voor iedereen uit de wijk, maar ook daarbuiten. Dit wordt georganiseerd door gemeente Dordrecht, Buurtwerk Dordrecht, Weizigt, ToBe en Samen Ontwikkelen door Cultuur (SOC), in samenwerking met met Dordtse partijen, partners en buurtbewoners. Meer info: www.soc.nl/agenda/krispijn-festijn.