DORDRECHT – “Jullie gaan toch niet weg?” Die vraag werd afgelopen week veel gesteld in de winkel van Bakkerij Boender aan de Damstraat in Dubbeldam. Niet vreemd, want het pand waarin de winkel zit, staat sinds kort te koop. “Wij zijn zeker niet van plan hier weg te gaan”, belooft Carry Schep van de bakkerijketen. (Foto: Bakkerij Boender)

Het pand, dat bestaat uit winkel, productieruimte én woonhuis, is eigendom van de bakkersfamilie Korteweg. Die zag zich begin dit jaar genoodzaakt zijn drie winkels in Dordrecht te sluiten. Bakkerij Boender, die al vijf winkels in de Hoeksche Waard had en één in Heerjansdam, nam twee Dordtse winkels van Korteweg over: die in Winkelcentrum Sterrenburg en die in Dubbeldam. Op de Damstraat wordt de winkelruimte gehuurd van het pand dat nu te koop staat bij OZP Makelaars. “Koop breekt geen huur en in principe willen we hier graag met onze winkel blijven”, zegt Schep. “Dus ik hoop dat we er tegen die tijd uitkomen met de nieuwe eigenaar.”

Tien keer goud

Dat zullen ook de Dubbeldamse klanten hopen, want Boender heeft er in korte tijd al een trouwe klantenkring opgebouwd. Niet gek, zo bleek tijdens de septemberkeuring van de onafhankelijke keurmeesters van Foodbase, voorheen Nederlands Bakkerij Centrum. Die bekroonden maar liefst tien producten van Boender met goud. Hiermee voldoen de producten aan strenge kwaliteitseisen en onderscheiden zich van producten van andere aanbieders. De titel ‘Bekroond met Goud’ heeft Bakkerij Boender behaald voor de rozijnenbol, tarwebol, het Boender krokant wit broodje, de witte zachte bol, het Vikorn brood, de speculaas, tompouce, het bokkepootgebakje, het hazelnoot schuimcrèmegebakje en het saucijzenbroodje. Bedrijfsleider Marc Janissen: ‘’Anders dan tijdens vakwedstrijden, waarvoor speciaal gebakken wordt om aan de voor die wedstrijd specifieke eisen te voldoen, wordt het brood en banket voor deze keuring steekproefsgewijs uit de winkel genomen. Het zijn dus de producten zoals ze ook dagelijks in de winkel te verkrijgen zijn die bekroond zijn met goud. We zijn er bijzonder trots op dat tien producten bekroond zijn met goud.”

Het pand aan de Damstraat dat te koop staat. (Archieffoto: Stolk Fotografie)