DORDRECHT – Er is weer veel te doen, zien, horen en beleven komend weekend in Dordrecht. In de binnenstad hebben zich al meer dan tweehonderd adressen aangemeld voor de Rommelroute op zondag. De Voorstraat-Noord verandert zaterdag in een bruisend festivalterrein tijdens het Voorstraat Noord Festival. En zaterdag én zondag is het ook weer tijd voor de Open Monumentendagen. (Foto: Stolk Fotografie)

 

De Rommelroute is zondag tussen 09.30 en 17.00 uur. Fietsend of te voet kun je struinen langs deelnemende adressen dwars door het oude stadscentrum. Inwoners van de binnenstad bieden vintage, brocante, boeken, kleding, speelgoed en huisraad aan voor de deur van hun eigen huis. De plattegrond met deelnemende adressen is te vinden op www.dordtserommelroute.nl.

 

Het Voorstraat Noord Festival is zaterdag groter dan ooit. Met zeven podia is er voor ieder wat wils, of je nu houdt van pop, rock, blues of singer-songwriters. De optredens zijn van 12.00 tot 23.00 uur met aansluitend een afterparty in Het Magazijn met onder meer DJ Lucien Foort en de nieuwe Dordtse formatie De Plaag. Info: www.voorstraatnoord.nl.

 

Zaterdag en zondag openen zeventig Dordtse monumenten hun deuren voor publiek. Dit is een unieke kans om bijzondere locaties en de historie van de stad te ontdekken. Daarnaast zijn er muzikale optredens, workshops, wandelingen en rondvaarten. Info: www.monumentenindordrecht.nl.

 

Zwijndrecht viert zaterdag Open Monumentendag. Op www.kunztzwijndrecht.nl/monumentendag is alle info te vinden. En dan zijn er ook nog eens de Binnenvaartdagen Zwijndrecht op vrijdag, zaterdag en zondag.