DORDRECHT – In het najaar starten vier Alpha-cursussen in Dordrecht, georganiseerd door verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in de stad. Deze cursussen sluiten aan bij de landelijke campagne ‘Schuif aan’, waarin iedereen wordt uitgenodigd om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het christelijk geloof.

 

In Nederland hebben al ruim 375.000 mensen een Alpha gevolgd. Ook in Dordrecht volgen jaarlijks tientallen stadsgenoten deze oriëntatiecursus. Alpha biedt in een ontspannen sfeer de gelegenheid om tijdens interactieve bijeenkomsten levensvragen te bespreken. De bijeenkomsten beginnen vaak met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inspirerend verhaal en gesprekken in kleine groepen. De cursus is gratis en toegankelijk voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging.

 

Cursusdata:

  • Maandagavond, vanaf 16 september, Diaconaal Aandachtcentrum
  • Dinsdagavond, vanaf 1 oktober, Patrimonium
  • Dinsdagavond, vanaf 1 oktober, Zalencentrum Pauluskerk
  • Donderdagochtend, vanaf 10 oktober, De Andere Boeg

 

Wiebe van Horssen van Missie Dordt: “We willen iedere Dordtenaar de kans geven om de betekenis van het christelijk geloof te ontdekken. Geen vraag, mening, twijfel of uitspraak is te gek. Alpha is er voor iedereen, jong en oud, en biedt een open en veilige omgeving om vrijuit over de grote vragen van het leven na te denken.” Meer informatie en aanmelden via missiedordt.nl/alpha of per mail naar alpha@missiedordt.nl.