DORDRECHT –DeRiverside Car Classic 2024, die zaterdag werd verreden, heeft 4.000 euro opgeleverd voor het goede doel Speelgoedbank Drechtsteden. De 44 deelnemers startten om 10.00 uur onder grote publieke belangstelling vanaf het Van Eesterenplein. De finish was bij Ames in Zwijndrecht. Daar werden de prijzen uitgereikt en werd de goede-doel-cheque uitgereikt. (Foto’s en Video:  Stolk Fotografie)

Voorzitter Harry Eskes: “Het was een uitzonderlijke dag, waarbij alle meerijdende cabrio’s heerlijk de kap naar beneden hadden. Het was heerlijk druk en gezellig bij de start, waar diverse herinneringen werden opgehaald. Eén van de deelnemers trof er een oude jeugdvriend – 40 jaar niet gezien – en vroeg hem spontaan in te stappen en mee te rijden; wat gebeurde! Mooi toch? De rit zelf was niet overal even gemakkelijk ditmaal, mede omdat we veel in een stedelijke omgeving reden. Menigeen had moeite het spoor van het routeboek te volgen. Ook dat hoort bij de Riverside. Het was een supergeslaagde dag met allemaal vrolijke gezichten. Hoewel, niet allemaal, want bij een enkeling sloeg de pechduivel toe. Die werden echter door de meerijdende bezemwagen thuisgebracht. Bij Ames werd de rally onder het genot van een hapje en drankje afgerond. De uitslag van de routevragen werd bekend gemaakt – Martijn Reppel eiste hier de wisselbeker Drechtsteden Trofee op – en de vakjury riep de Maserati Mexico van Rick van de Weg uit tot Best of Show. Een dag om niet snel te vergeten. De volgende Riverside Car Classic is op zaterdag 20 september 2025.”

Prachtig resultaat 

Daarna maakten organisatoren Stefan de Kreek en Harry Eskes het bedrag voor de Speelgoedbank Drechtsteden bekend. Het eindbedrag van  3.225 euro werd daarop door Van Leeuwen Car Cosmetics verhoogd tot 4.000 euro. Oprichtster Bianca Pipping, die ’s ochtends de groep deelnemers kort had toegesproken, was een soort van overrompeld, waarop haar collega Nina Rijkers een woord van dank sprak. Bianca houdt de stichting op de hoogte hoe het geld besteed werd, zodat die de deelnemers kan informeren.