DORDRECHT – In het laatste weekend van september wordt de Biesboschhal omgetoverd tot festivallocatie voor vier te gekke evenementen voor jongeren: op donderdag het DS Festival voor studenten, op vrijdag het populaire Geheime Deuntjes, op zaterdag een marathondansfeestje met Winson en op zondag STRAAT078 x Popcentrale, een jongerenfestival waarop urban sports en muziek samenkomen. 

Na de drie dansfeestjes slaan STRAAT078 en de Popcentrale dit jaar hun handen ineen om uban sports en muziek te combineren. Op zondag tussen 14.00 en 21.00 uur transformeert de Biesboschal in een hotspot voor toffe sporttoernooien, spannende battles, diverse demonstraties en vette tricks en moves en een groot feest met bekende artiesten als rijzende ster Alessio (bekend van zijn hit 1Blik), DylanColombia en Dayvoo. Je kunt mee komen doen, kijken en luisteren of gewoon chillen. Het evenement is voor jong en oud en gratis toegankelijk.

Voetbalskills

Bailey de Regt organiseert deze (zon)dag FRØST Freestyle Jam, waarbij vijftig deelnemers hun beste freestyle voetbalskills laten zien. Uiteraard wordt er aan het eind van de dag een winnaar uitgeroepen en zijn er te gekke prijzen te winnen. Jongeren kunnen zich vooraf aanmelden via de website. Daarnaast zijn er tal van andere dingen te doen. Zo kan de jeugd aansluiten bij een van de Calisthenics battles, meedoen met een Freerunning Speedrun Contest, hun skills showen op de mini-skateramp. Neem je skates of skateboard mee en laat je kunsten zien op de miniramp. De vetste tricks worden beloond met prijzen: Cash for Tricks! Er zijn graffiti-workshops, je kan suppen op het Wantij en er worden diverse dansperformances gegeven. Overal kun je gratis aan meedoen. Het complete programma vind je op de website.

Programma

Donderdag 26 september: DS Festival

Vrijdag 27 september: Geheime Deuntjes

Zaterdag 28 september: Winson All Day Long

Zondag 29 september: STRAAT078 x Popcentrale

Meer informatie op www.indebiesboschhal.nl.