DORDRECHT – IKC De Sterrekijker heeft dit jaar alle reden om te feesten! De school voor primair onderwijs, peuteropvang en buitenschoolse opvang (onderdeel van H3O), bestaat maar liefst 50 jaar. Dat is eind mei groots gevierd met een hele feestweek boordevol leuke activiteiten voor de kinderen, waaronder de Super Magic Show van niemand minder dat Steven Kazan. (Foto’s: Stolk Fotografie / Anita Korporaal )

De opening van de feestweek werd verzorgd door muziekschool Spotlight Orchestra en OKK Dordrecht. De optocht werd muzikaal begeleid door muziekschool Spotlight Orchestra. Bij beide verenigingen zijn leerlingen van De Sterrekijker actief lid. Ook de ouders en verzorgers waren van harte welkom om mee te lopen en te zwaaien naar de feestende kinderen. Bij aankomst op het schoolplein werd de feestweek officieel geopend en werd er getoost met kinderchampagne. Daarna was het tijd voor magisch spektakel met de Super Magic Show van Steven Kazan.

Sam& voor alle kinderen
Een dag later waande De Sterrekijker zich een echte circusschool! De kinderen leerden verschillende circusacts, verkleedden zich als circusartiesten en gaven aan het eind van de ochtend een heuse circusvoorstelling. De opbrengst van de kaartjes ging naar Sam& voor alle kinderen. Deze stichting is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp. Het doel van deze stichting is om alle kinderen mee te laten doen, ook al is er weinig geld thuis. Voorbeelden zijn bijdragen aan schoolspullen, sporten, muziekles of een verjaardag of uitje. De feestweek werd afgesloten het oudhollandse spelletjes en een silent disco.

Wijkschool
Dennis Hoek (42) was vijf jaar directeur van De Sterrekijker. In die vijf jaar heeft hij de school zien groeien, letterlijk en figuurlijk. “Eigenlijk is de cirkel rond. De school is vijftig jaar geleden gebouwd, tegelijkertijd met de wijk waar toen veel gezinnen met jonge kinderen kwamen wonen. Het is mooi om te zien dat inmiddels meerdere generaties op De Sterrekijker hebben gezeten. Van veel leerlingen hebben de ouders of tantes of ooms ook hier op school gezeten. Het zal wellicht niet lang meer duren voordat ook opa’s en oma’s hun kleinkinderen komen brengen naar de school waar zij zelf op hebben gezeten. Het is een echte wijkschool met veel persoonlijk contact. Inmiddels hebben we ook veel leerlingen vanuit De Wilgenwende. Superleuk om ook hen een mooie en kansrijke schooltijd te bieden.”

Afscheid
Inmiddels heeft Dennis Hoek afscheid genomen. Met ingang van dit schooljaar is hij directeur bij een andere basisschool, dichterbij zijn woonplaats. “Maar dit 50-jarige jubileum voelde als een prachtig afscheid van een bijzondere periode. Ook de coronatijd was bijzonder en soms zelfs mooi, omdat het ook mooie dingen heeft opgeleverd zoals teamgeest, creativiteit en verbondenheid. Ik ga nu op een hoogtepunt afscheid nemen en ben heel trots op wat ik samen met het team heb gedaan de afgelopen vijf jaar. De Sterrekijker is een prachtig kindcentrum.”