PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdagmiddag heeft Papendrecht zijn tweede competitiezege geboekt door Spijkenisse met 4-1 te verslaan op het eigen kunstgrasveld van Slobbengors. Ondanks de overtuigende uitslag was Papendrecht niet dominant, maar uiterst efficiënt in het benutten van de kansen. Voor rust werden drie van de vier kansen omgezet in doelpunten. In de 7e minuut opende Izzy Karfouh de score na een slimme cornervariant, waarbij zijn schot van richting werd veranderd en doelman Ragip Ozrak kansloos liet. Ook Spijkenisse kreeg mogelijkheden, maar doelman Yessin de Bot en verdediger Dani Roodnat wisten een gelijkmaker te voorkomen.

Papendrecht bleek gevaarlijk in de omschakeling, met veel snelheid op de flanken door Jay Luciano, Ties van Aggelen, Jurvenny Bernadina en Jarden van Ek. Dit leidde tot de 2-0 van Jay Luciano, na een voorzet van Van Ek. In de 26e minuut maakte Rick Molenaar de 3-0 na een voorzet van Bernadina. Spijkenisse kwam sterker uit de kleedkamer en scoorde in de 61e minuut via Dylan de Melo da Silva Goncalves, maar Papendrecht sloot af met een prachtige solo en doelpunt van Lorenzo van Wijk, waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald. (Foto’s: Edwin Schreurs )