DORDRECHT – Kerk in de Stad houdt sinds oktober 2019 wekelijks een Stadsklooster in Dordrecht waar iedere woensdagmorgen korte morgengebeden plaatsvinden. De zogenaamde metten beginnen om 07.15 uur en de lauden om 08.45 uur. Tijdens beide is er ruimte voor stilte en bezinning.

De morgengebeden bieden al vijf jaar een rustpunt in drukbezette levens van bewoners. Het Stadsklooster is als gezegd iedere woensdagmorgen 52 weken per jaar te vinden in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 22. Woensdag 2 oktober wordt het jubileum bescheiden gevierd in de sfeer als alle andere ochtendgebeden. De zeven kanunniken, predikanten of oud-predikanten (met emeritaat) van verschillende kerken in de stad, draaien om toerbeurt de ochtendgebeden. Samen met de ‘engelen’ (zoals kanunnik Nijs Stam ze noemt): Jan Lokhorst en Bart van Buitenen is het mogelijk om de wekelijkse ochtendgebeden al vijf jaar te laten plaats vinden, kosteloos voor de bezoekers maar niet zonder kosten. Woensdag 2 oktober zullen de vrijwilligers van het Stadsklooster in het zonnetje gezet worden. Tussen de twee gebedsronden (metten en lauden) is er (als altijd) een ontspannen en rijkelijk opgedekt ontbijt. Wie deelneemt draagt een vrijwillige vergoeding bij. Zoals altijd zijn de ochtendgebeden en het ontbijt voor iedereen toegankelijk.

Voor meer informatie over de activiteiten van Kerk in de Stad, kijk op www.kerkindestad.nl. (Archieffoto’s 2022: Eveline van de Lagemaat)