DORDRECHT – Er zijn deze week weer verschillende filmpremières bij Filmtheater De Witt aan de Nieuwstraat 60-62. De spotlights staan vooral gericht op de nieuwe Joker-film. Daarnaast is er een nieuwe animatiefilm De Wilde Robot; een superleuke film voor jong en oud. In De Witt is er deze week (De Week van Ons Eten) ook aandacht voor duurzame voedselproductie en -consumptie.

Joker: Folie à Deux is te zien vanaf donderdag 3 oktober. Opnieuw kruipt acteur Joaquin Phoenix op zijn onnavolgbare wijze in de huid van deze iconische schurk. Dit keer wordt hij vergezeld door Lady Gaga als Harley Quinn. Arthur Fleck – alias Joker – zit in de gevangenis van het immer grimmige Gotham City. Hij moet boeten voor de moorden die hij in de vorige film veelvuldig pleegde. In zijn troosteloze en naar binnen gekeerde bestaan breekt de zon door wanneer hij Harley Quinn ontmoet. Hoe de relatie van beide excentriekelingen met al hun ongeremdheid en onvermogen zich ontvouwt, is de kern van deze Joker-film.

Speciale winactie
Filmtheater De Witt stopt elke voorstelling enkele speelkaarten onder de stoelen van bezoekers. Eén keer per week zit daar de Joker tussen. De vinder ervan wint een exclusieve privévertoning met een eigen groep vrienden, familie en/of collega’s van zijn/haar persoonlijke favoriete film uit het DC-Comics universum.

De Wilde Robot
Dreamworks presenteert een nieuwe animatiefilm, waarin natuur en technologie met elkaar verenigd worden. Na een schipbreuk spoelt een robot van het type Rozzum aan op een onbewoond eiland. Er zijn alleen dieren en daarmee bouwt Roz geleidelijk een band op. De zorg voor een verlaten ganzenjong zorgt ervoor dat Roz ontdekt wie ze eigenlijk zelf is en dan het leven in de natuur zo gek nog niet is. De familiefilm is te zien vanaf zaterdag 5 oktober bij De Witt.

Week van Ons Eten
Van 5 t/m 12 oktober is er landelijk aandacht voor duurzamere voedselproductie en -consumptie. In De Witt bestaat het menu een week lang uit lokale producten. En als je bij De Witt dineert, zamel je automatisch geld in voor “uitgestelde diners”, die worden aangeboden aan stadsgenoten die zich dat niet kunnen veroorloven. Op zaterdagavond is er om 19.30 uur de documentaire De Boer van de Toekomst over landbouwinnovaties te zien. Aansluitend is er in het filmtheater een gesprek met wethouder Rik van der Linden en enkele lokale boeren. De avond is georganiseerd i.s.m Platform Duurzaam Dordrecht.

Voor meer informatie en reserveren: www.dewittdordrecht.nl