DORDRECHT – Sinds een paar maanden verzamelt iedere zondagochtend een groep van ongeveer tien wijkbewoners in de kantine van v.v. Wieldrecht. Niet om te voetballen, maar om te wandelen. Onder leiding van Wil de Wit, penningmeester bij Wieldrecht, vertrekt de groep om 10.30 uur voor een wandeling van ruim een uur door de wijk. Sportief, maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk. “Na afloop drinken we altijd nog even gezellig een kop koffie.” (Foto’s: Diana Henneken )

“Het initiatief is een onderdeel van de wijkaanpak van de gemeente Dordrecht. Wij hebben een prachtig gebouw waarin we de afgelopen jaren veel in hebben geïnvesteerd onder andere met duurzaamheidsmaatregelen. We delen ons pand graag voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor activiteiten van Dordt Sport voor basisschoolleerlingen uit de wijk. Alleen maar leuk om meer reuring in de tent te hebben. Daarnaast hebben we van de Rabobank een mooi bedrag gekregen om nog meer de verbinding te zoeken met de wijk. Het was al een tijdje mijn wens om een loopgroep te beginnen. Dit was een mooie aanleiding.”

Doel

“Mijn vrouw Francien en ik hebben allebei de cursus wandelbegeleider gedaan. Na een drukbezochte introductieavond zijn we gestart. Ik vind het wel belangrijk om een doel te hebben voor onze inspanningen. Ons eerste doel was een wandeling van twaalf kilometer voor de jaarlijkse benefietdag van Stichting voor Sara bij Wieldrecht. De betrokkenheid bij deze stichting is nog zo’n mooi voorbeeld dat v.v. Wieldrecht meer is dan alleen een voetbalclub.”

Lepelaar

Ab Visser (65) loopt vanaf het begin mee en kan het iedereen aanbevelen. “Ik vind het een leuk initiatief. Het is ontspannend en je komt op plaatsen waar je zelf niet zo gauw komt. Ook mensen die nog niet zo lang in de Wilgenwende wonen, verbazen zich erover hoe mooi het hier is. We komen ook van alles tegen onderweg, pas nog zagen we een lepelaar. Ik loop zelf iedere dag wel meerdere keren met mijn hondje, maar dit is wel zo gezellig. Het kost niks en het is geen verplichting. Mooier kan toch niet?”

Ook meelopen?
Gezellig. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan via secretaris@wieldrecht.nl.