DORDRECHT – Op zaterdag 12 oktober is het weer tijd voor de Dordtse Cultuurnacht. Een bijzondere avond (en nacht), waarop alle culturele instellingen in Dordrecht hun deuren gratis openen en een speciaal programma aanbieden. Ze laten samen zien wat voor moois en boeiends de stad cultureel gezien allemaal in huis heeft. (Foto’s: Koert van Heijningen)

Het is deze editie echt een explosie aan programma’s! Meer dan honderd verschillende activiteiten en acts vullen de stad tussen 18.00 en 03.00 uur. Echt alles komt voorbij: van hiphop tot drum & bass, house, techno, blues, singer-songwriters, klassiek, jazz, punk en zelfs een nachtelijk orgelconcert in de Grote Kerk. Maar ook dans, theater, workshops, rondleidingen, escape- & VR-games, pubquizzen, een manga & cosplaymarkt, poëzie, films, lezingen en natuurlijk heel veel kunst. Of je nu jong bent of oud, lit of klassiek: er is voor iedereen wat te beleven. En het mooiste? Het is allemaal gratis.

Waar moet ik naar toe?

Goeie vraag, er is zoveel te ontdekken! We proberen je op allerlei manieren wegwijs te maken in het programma. Zo zijn alle onderdelen ingedeeld naar wat je ongeveer kan verwachten…Programma voor KIDS, dingen om te DOEN, je ergens in VERDIEPEN, iets nieuws ONTDEKKEN, gewoon GENIETEN of ONTMOETEN. Vandaag vind je in Dordt Centraal het blokkenschema en via de website kan je het programma op verschillende manieren doorzoeken. Wil je liever tips? Op de socials van de Dordtse Cultuurnacht zullen verschillende Dordtenaren hun favoriete onderdelen met je delen. Je kan ook in de whatsappgroep voor tips op de avond zelf via de QR-code in de krant.

22 locaties

Je kan ook gewoon naar de stad komen en lekker op speurtocht gaan. Als je de oranje pijlen volgt, beland je vanzelf waar je moet zijn. Natuurlijk zijn plekken als Bibelot, Popcentrale, Muziekpodium DJS, Kunstmin & De Witt waar je normaal ‘s avonds terecht kan open. Maar in de nacht zijn plekken als Dordrechts Museum, de Bibliotheek, Hof van Nederland, het Onderwijsmuseum, Huis van Gijn en de Kunstkerk extra bijzonder. En ook onverwachte locaties als het Weeshuistheater, Pictura, Lexlab, WG Galerie en ToBe zijn open. Tussen de locaties kan je ook van alles beleven. Lees meer over de buitenprogrammering op de dubbele pagina in Dordt Centraal van deze week. Het iconische treintje is ook weer terug, handig als je slecht ter been bent. Kijk op de kaart in Dordt Centraal van vandaag voor de haltes.

Kaartje nodig?

De Cultuurnacht is gratis, maar voor de organiserende partijen is het heel waardevol om te weten wie er komt en wat jullie er van vinden. Daarom vragen we iedereen om via de website een kaartje te bestellen. Of je 0 of 1.000 euro geeft, wij zijn blij. Daarom mag je zelf bepalen of je iets voor de Cultuurnacht wilt betalen. Met de opbrengsten gaan we de nacht volgend jaar nog leuker maken! Als je wilt weten hoe, of als je tips hebt, koop dan een kaartje of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bedankt namens iedereen!

Deze zesde cultuurnacht werken weer een hoop organisaties mee, heel veel (lokale) artiesten, makers, organisators, kunstenaars. Samen proberen ze voor jou een feest te maken, dus ze hopen dat je komt. Kijk snel in Dordt Centraal voor je eigen wandelroute door de Cultuurnacht. Meer info vind je ook op www.dordtsecultuurnacht.nl.