DORDRECHT – De Popcentrale lanceerde donderdag zijn nieuwste initiatief: Popcentrale on Wheels. Met deze mobiele muziekstudio trekt het Dordtse muzikantencentrum de wijken in om jongeren tussen 12 en 24 jaar een bijzondere kans te geven om in hun eigen wijk aan de slag te gaan met muziek. Of ze nu hun eerste beat willen produceren, DJ-skills willen aanscherpen of eigen raps en teksten willen opnemen, alles kan in deze rijdende studio. (Foto en video: Stolk Fotografie)

 

De lancering vond plaats bij de thuisbasis van de Popcentrale in het Energiehuis. Flink wat geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen in de volledig uitgeruste muziekbus. Onder begeleiding van ervaren muziekcoaches werden meteen de eerste opnames gemaakt in de mobiele studio.

 

Popcentrale on Wheels is ontwikkeld om muziek dichter bij jongeren te brengen. In veel wijken is de stap naar een muziekstudio te groot of ontbreken de middelen om met professionele apparatuur aan de slag te gaan. Met deze mobiele studio wordt muziek toegankelijk voor álle jongeren. Naast talentontwikkeling staan ontmoeting en creatieve beleving centraal.