DORDRECHT – Kumpulans (spreek uit als koempoelans) zijn Indische bijeenkomsten met familie en vrienden, vol gezelligheid, typische Indische geuren en muziek. Dordrecht heeft nu een eigen Kumpulan, genaamd Kumpulan 2.0. Een avond met dans, Indorock, literatuur, ‘makan makan’ (Indisch eten) en nog veel meer. Een aantal Dordtenaren met Indisch bloed wil door de organisatie van Kumpulan 2.0 op 19 oktober een stukje Indisch erfgoed doorgeven aan de volgende generatie(s) Indo’s.

 

Kumpulan 2.0 is een evenement, waar de Indische cultuur centraal staat en als feest der herkenning wordt gevierd. Intiemer dan een Pasar Malam maar uiteraard ook met livemuziek, Indische hapjes, een Indische photobooth en de gelegenheid om ‘potjo potjo’ te (leren) dansen. Er zijn optredens van onder andere Luca Conradi, de Roedjak Boys en Ricky Sheridan. Het feest barst op zaterdag 19 oktober los bij Café Restaurant Merz aan de Korte Kalkhaven 3 vanaf 17.00 uur en gaat door tot in de late uurtjes voor de jongste generatie Indo’s.

Indische identiteit

Een geur, een liedje, het zijn kleine dingen die herinneringen aan vroeger kunnen oproepen. Elke cultuur heeft wat dat betreft zijn eigen geuren, kleuren en muziek. Marcel Kuster, één van de organisatoren, dacht aan zijn eigen jeugd en de gezelligheid bij zijn Indische familie, waar oma altijd in de keuken stond en iedereen welkom was. Marcel: “Indische roots zijn gaandeweg vermengd met andere culturen en dat is een verrijking. Maar wat elke ‘Indo’ zal kunnen beamen; het typisch Indische borrelt af en toe op; het is tenslotte een deel van je identiteit. Het is mooi om daar op de Kumpulan 2.0 even extra stil bij te staan en een stukje cultureel erfgoed te koesteren”.

 

Crowdfunding
Kumpulan 2.0 is gratis voor iedereen. Om het feestelijke culturele evenement te financieren, is er een crowdfunding gestart. Iedereen met een hart voor de Nederlands-Indische cultuur kan bijdragen aan Kumpulan 2.0. Meer informatie over Kumpulan 2.0 is te vinden op www.kumpulan2-0.nl. Alle donaties (vanaf 10 euro) zijn welkom. Vanaf 20 euro staat er tegenprestatie tegenover zoals een lombokhanger, een gesigneerd album van het legendarische Dordtse Trio Koko (100 euro), een aan huis bereidde rijsttafel voor vier personen (500 euro) of een funky feest met DJ (1000 euro). Wie 20 euro doneert, krijgt een handgeschreven Indisch recept uit het kookboek van oma Trees uit de jaren vijftig.