Als je niet tevreden bent met je figuur en een paar kilo wilt afvallen dan kun je om te beginnen een dieet volgen. Dit is vaak wel effectief. Maar in bepaalde gevallen val je niet af op de plekken waar je dat graag wilt. Je krijgt een smal gezicht, maar de love handles op de heupen of het buikje blijven hardnekkig aanwezig. Nog meer afvallen geeft dan soms een ongewenst resultaat. Gelukkig is er nog een andere manier om van overtollig vet te worden verlost.

Vetbevriezing

Vroeger werd overtollig vet vaak weggezogen. Zo’n liposuctie is niet zonder risico’s. Soms lieten mensen deze behandeling uitvoeren in een kliniek waar geen gekwalificeerd personeel werkzaam was, met soms verstrekkende gevolgen. Tegenwoordig is er een andere, veilige methode, namelijk de cryolipolyse. Hierbij wordt door middel van vet bevriezing het overtollige vet verwijderd. Dit is een veilige methode die bovendien zeer effectief is. Het kan worden toegepast op verschillende plekken van het lichaam, zoals heupen, buik en achterwerk maar ook in het gezicht om een onderkin of ander ongewenst vet te verwijderen en de huid weer strak te trekken.

Blijvend resultaat

Anders dan bij bijvoorbeeld een botoxbehandeling biedt vetbevriezing blijvend resultaat, mits je uiteraard op je gewicht blijft letten en niet opnieuw vetreserves opslaat. Op die manier kun je er op elke leeftijd goed en gezond uitzien. Wil je perfect in je trouwjurk of trouwpak passen? Dan is deze behandeling de perfecte basis. Plan hem wel ruim van tevoren zodat je lichaam zich kan voegen naar de nieuwe situatie. Soms is één behandeling voldoende, soms zijn er meer sessies nodig voor een bevredigend resultaat. Naast het verwijderen van vet door middel van bevriezing kan ook een behandeling voor huidverbetering worden uitgevoerd om een lubberende huid na het weghalen van vet te voorkomen.

Gebruik geen risicovolle afslankmethodes

Er is de laatste tijd veel te doen over onder andere het middel Ozempic. Een medicijn dat als ‘bijwerking’ heeft, dat je er snel van af kunt vallen. Maar dit middel is zeker niet zonder risico. Zo snel afvallen zonder begeleiding door een arts of diëtist kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Dit geldt ook voor andere experimentele middelen die worden toegepast om snel af te vallen. Afvallen door een dieet te volgen gaat nooit snel, in ieder geval niet in een paar weken. Het laten weghalen van vet kan wel een flinke stap in de goede richting zijn. Dit is natuurlijk een prima motivatie.

Meer informatie over vetbevriezing

Wil je meer weten over vetbevriezing dan kun je contact opnemen met Cryo Cool Center. Op de website zijn voorbeelden te zien van behaalde resultaten. Daarnaast vind je hier de contactgegevens om een afspraak te maken of om eerst meer informatie te krijgen of een behandeling in jouw geval een goede optie is. Met jouw nieuwe uiterlijk ben je niet alleen zelfverzekerder, je leeft ook gezonder zonder overgewicht, waardoor je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker aanzienlijk verkleint.