DORDRECHT – Het was altijd al een geliefd stukje Dordrecht. Officieel onderdeel van de stad, maar voor z’n inwoners nog altijd het dorp Dubbeldam dat het altijd is geweest. Dat stukje Dordrecht wordt nog aantrekkelijker: met nieuwbouwproject InBloei. Naast de Vissertuin en aan de Noordendijk komen vijfitig woningen te staan, in meerdere typen.

 

Noem het gerust eyecatchers, de woningontwerpen voor InBloei. De architectuur en stedenbouw hebben een landschappelijk karakter en mixt elementen van nu met die van de jaren ‘30. Traditionele kwaliteit met een eigentijdse, onderscheidende uitstraling. Alle woningtypen verschillen van elkaar, en toch is ‘de familie InBloei’ duidelijk herkenbaar. Het plan telt herenhuizen in meerdere uitvoeringen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s. Elke woning heeft wel iets eigens, zoals een andere gevelkleur, tuitgevel of een verspringende gevel. Wie wil, kan de woning anders indelen of voor een uitbouw kiezen. Met een A++++ energielabel is het duurzaam, comfortabel en energiezuinig wonen. De woningen voldoen hiermee aan de strengste, hedendaagse energie-eisen.

 

Natuur staat centraal

De woningen staan rond een groen middengebied, met een rijke variatie aan bomen en heesters. Alle woningen hebben natuurschoorstenen: geen echte schoorstenen, maar natuurinclusieve schuilgelegenheid voor onder andere zwaluwen, mussen en mezen. Erfafscheidingen bestaan uit groene hagen, bermen zijn ingezaaid met een bloemmengsel, een waterpartij fungeert als entree naar het gebied. Aan voorzieningen in de buurt geen gebrek: Dubbeldam heeft z’n Damplein, Stadspolders z’n winkelcentrum Bieshof. Ook alle andere faciliteiten van Dordt zijn binnen (fiets)bereik. Het NS-station ligt op 3 minuten wandelen en met de N3 en de A16 om de hoek is er een snelle ontsluiting naar andere grote plaatsen.

 

Nieuwsgierig? Kom woensdag 23 oktober naar de start van de verkoop. Die avond is TTV Dordrecht tussen 16.00 en 20.00 uur gastheer: Visserstuin 7, 3319 LL Dordrecht. Welkom!