ZWIJNDRECHT – Na een bouwtijd van slechts zes maanden zijn de eerste huizen in nieuwbouwproject Land van ’t Hoff in Zwijndrecht opgeleverd. De eerste kopers kregen vrijdag 11 oktober de sleutel uit handen van Aafke Nijenhuijzen, projectleider bij de gemeente Zwijndrecht. (Foto’s: Gemeente Zwijndrecht)

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van dit nieuwbouwproject, dat bestaat uit 37 woningen. Het plan is in een eerder stadium opgedeeld in twee fases. Zes maanden geleden is begonnen aan de eerste fase van twaalf woningen, die nu bijna gereed zijn en worden opgeleverd. De kopers kunnen beginnen met klussen en inrichten.

Fase 2
Ondertussen wordt gewerkt aan de woningen van de tweede fase. Hiervan zijn de casco’s al deels geplaatst en is al goed te zien op de bouwlocatie hoe dit stukje Zwijndrecht vorm gaat krijgen. Alle woningen in Land van ’t Hoff zijn verkocht.

Zorgboerderij
Binnenkort wordt de omgevingsvergunning aangevraagd voor de woonboerderij, zodat ook dit onderdeel gebouwd kan worden. Eind 2026/begin 2027 is hier een gemengd woonprogramma met bijbehorende parkeervoorzieningen, kleine boomgaard, wadi en voedselbos. Het voedselbos is een initiatief van bewoners van de Korenbloemstraat, waaraan is meegewerkt door de gemeente.