DORDRECHT – Welke vrijwilligersorganisatie verdient de Publieksprijs 2024? Dordtenaren kunnen tot 7 november hun stem uitbrengen via het stemformulier op www.inzet078.nl. De vrijwilligersorganisatie met de meeste stemmen krijgt op 14 november de Publieksprijs van 1.000 euro. Een afgevaardigde van gemeente Dordrecht reikt samen met INZET078! de prijs uit tijdens een winnaarstour. Tijdens deze bezoekronde worden ook de zes vakjuryprijzen uitgereikt bij de winnende organisaties. Deze prijzen zijn door een onafhankelijke vakjury toegekend.

INZET078!, het centrum voor vrijwillige inzet, organiseert de jaarlijkse uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen én het vrijwilligersfeest. Dit waarderingsfeest vindt plaats op donderdag 21 november in Wijkcentrum De Koloriet en is gratis toegankelijk voor alle vrijwilligers in Dordrecht. Ze kunnen er genieten van een smakelijke ‘wereldkeuken’ en van optredens van lokaal talent. Aanmelden kan via de website van INZET078!

De Dordtse Vrijwilligersprijzen en het vrijwilligersfeest is een initiatief van de gemeente Dordrecht. De gemeente wil hiermee haar waardering uitdrukken voor de duizenden vrijwilligers die de stad elk jaar weer een beetje mooier, leuker, sportiever, socialer, cultureler, groener, inclusiever en vooral gezelliger maken.