DORDRECHT – Dubbeldam is een pizzeria rijker. Piacere Italiano heeft in Dordrecht een tweede vestiging geopend. Op het Damplein kunnen pizza’s met echte Italiaanse gerechten afgehaald worden en daar is een bezorgdienst aan toegevoegd. “De lekkerste pizza bestaat niet, maar we hebben wel een klantenkring opgebouwd die onze pizza’s smaakvol en authentiek vindt.”

 

Op het Damplein heeft Piacere Italiano sinds anderhalve week haar pizzeria geopend. Wie de Italiaanse restaurants afstruint in het Dordtse centrum, heeft vast al eens van Piacere Italiano gehoord. In de binnenstad komen geregeld klanten langs om Italiaans eten af te halen vanuit de hele stad. Zo ook mensen uit bijvoorbeeld Dubbeldam en Stadspolders. En dus volgende heel vaak de vraag: ‘waarom bezorgen jullie niet in andere wijken?’. Eigenaar Adrie van Wingerden heeft daar een antwoord op. “We hebben daar een beleid in gevoerd dat we de kwaliteit van de pizza’s warm aan willen leveren. Hoe verder we moeten rijden, hoe minder het warm aangeleverd kan worden.”

Stof om na te denken voor Van Wingerden, die met zijn vrouw en zoon na ging denken over een tweede vestiging. “Dubbeldam is veel laagbouw en we kunnen hier bezorgen bij klanten die we ook al in de binnenstad kregen. Ook de ruimte is groot genoeg om hier meer productieruimte te gaan creëren.” Toen er een mogelijkheid kwam om de zaak, waar voorheen een donorzaak zat, over te nemen. Werd deze kans met beide handen aangegrepen. Daarbij staat kwaliteit garant. “We willen één-op-één dezelfde kwaliteit leveren als in de binnenstad.”

Smaak
Daarmee wordt het de enige pizza afhaal- en bezorgservice in Dubbeldam. “Dat is ook voor ons een afweging geweest om hier naartoe te gaan. We hebben in het landschap een plek weten te creëren om toch een bepaalde kwaliteit te leveren waar mensen gecharmeerd van zijn. De lekkerste pizza bestaat niet, want wat iemand lekker vindt hoeft een ander niet lekker te vinden. Maar we hebben wel een klantenkring opgebouwd die onze pizza’s smaakvol en authentiek vindt. Dat is in Dubbeldam wel een toegevoegde waarde. We kunnen een plekje hier creëren die hier nog niet was”, zegt van Wingerden.

Wat de smaak zo bijzonder maakt, is dat het échte Italiaanse ingrediënten bevat. “Ik heb het uit Italië meegenomen. Ik heb daar pizza’s gebakken. Dat heb ik één-op-één meegenomen hier naartoe. Ook de recepten en ingrediënten worden elke week vanuit Italië geleverd. De mensen proeven dat.” Ook is het een dunne, krokante bodem. De tomaten hebben de juiste zuurgraad en er gaat geen geraspte kaas over de pizza, maar Fiordilatte. “We hebben niet bezuinigd op de ingrediënten. Het is echt ambachtelijk Italiaans.”

In de winkel moet nog genoeg gebeuren. Het heeft nog een ietwat kale uitstraling. “De witte muren worden gegoten in de vorm van een stenenmuur. Dat geeft al een veel warmere kleur. Alles wat nu zichtbaar is met roestvrij staal, wordt aangekleed met hout. Ook hangen er nu nog tv-schermen, die gaan weg en daar worden kenmerkende foto’s gehangen.” Aan het begin van het nieuwe jaar wordt dit aangepakt. Tot die tijd ligt de focus vooral op de kwaliteit van het eten. “We willen eerst de mensen bedienen.”