ZWIJNDRECHT – Er wordt hard gewerkt om alle zichtbare gevolgen van de grote brand die in mei van dit jaar Winkelcentrum Noord in Zwijndrecht trof, teniet te doen. Inmiddels zijn alle bewoners weer terug in hun woningen. De winkelpuien zijn nog wel dichtgetimmerd, maar ook hier is de ruwbouw gereed. Naar verwachting zullen de bedrijven januari 2015 weer starten met de inrichting van hun winkelruimte. Hierbij staat vast dat de Trekpleister en Nour Supermarkt er weer hun intrek zullen nemen. Met de Marskramer wordt nog overleg gevoerd. Van der Breggen Bakkers komt niet meer terug.

In middels is er wel een nieuwe huurder voor het pand dat de bakker achterlaat: de bloemen- en plantenwinkel van Udo Jansen. Die opent in januari zijn deuren, maar is al aanwezig op de Kerstmarkt in het winkelcentrum. Vooruitlopend op de doorstart heeft de winkeliersvereniging namelijk besloten om in de kerstperiode ruim uit te pakken. Over een periode van drie dagen in de aanloop naar de kerst, van donderdag 18 tot zaterdag 20 december, staat Winkelcentrum Noord in het teken van een traditionele kerstmarkt. Het plein wordt opgesierd met winters gestylde kersthuisjes, passende aankleding en een levende stal. Daarnaast staat er een partytent met hapjes, drankjes en diverse optredens. Als hoogtepunt staat op zaterdag 20 december Peter Strykes (LA the Voices) op het podium.

Daarnaast hecht de interim-voorzitter van de winkeliersvereniging, de heer Pim de Ruiter, er aan te berichten dat het bestuur van de ondernemersorganisatie de komende periode verder versterkt zal worden, om ook op langere termijn actiever en slagvaardiger te kunnen zijn. Hiervoor hebben de gevestigde ondernemers de koppen inmiddels bij elkaar gestoken.

Ook op de Kerstmarkt aanwezig zijn de crea-dames van Inspire2LiveChoir. Zij staan met diverse kramen en vele eigengemaakte artikelen, waarvan de opbrengst gaat naar de kankerbestrijding.